Baš gledam po forumu i nikako da nađem nekakav topik tipa: "koji medija plejer".
Ima tu dosta napisanog /par određenih topika koje se drže nekih media playera ali mi se svi čine neprikladni za nekog tko ne zna u kojem smjeru bi gledao. Jednostavno previše materijala za prožvakat.
Stoga sam odlučio otvorit ovaj topik za dobiti usmjerenje.
Do sad sdam koristio wdtv koji je prdnuo (u zaista neverovatnoj situaciji) pa mi je danas palo na pamet da kupim nešto drugo.
A kako ne znam što ,evo par misli 'što bih htio od novog media playera'... na osnovu čega mi se valjda može dat nekakav savjet.
Od nove igračke očekujem da može pokrenut sve što mi može past na pamet pokrenut počevši od divxa pa sve do 3D-a ( 1.4 HDMI ) ... makar trenutno samo žvačen 720p mkv.
A bilo bi dobro i da automatski prebaci output u 24p ili 23,97 ovisno o materijalu.
Bilo bi dobro da stvar uz HDMI ima i component out te da postoji mogučnost korištenja oba istovremeno...
Očekujem HD audio bitstream ( TrueHD and DTS-HD MA ) iz .mkv kontenjera , ili da bar to može 'otpakirat' pa izbacit LPCM.
Dalje šta se zvuka tiče , nebi bilo loše da se može odabrat puštanje zvuka preko analognog izlaza ,te dig / preko coax ili opt. ili HDMIa (naravno kad to dozvoljava sami materijal).
Analogni izlaz te njegova kvaliteta mi je potpuno nevažna kao i mogučnost downmiksa npr. DTSa ( koliko znam to WDTV ne može i bila je neka negativna halabuka oko toga)
Bilo bi zaista poželjno da ima daljinski normalne veličine a ne kao wdtv daljinac za dicu.
Naravno , želim da isti hvata bez problema / bez obzira na kut. A ne da ga moram direktvo usmjerit i ciljat senzor na uređaju. Od uređaja želim da reagira trenutno na daljnski. WDTV se nemože baš pohvaliti po tom pitanju.
Na samom uređaju bi htio dovoljno mjesta za konektore na stražnjoj strani. A ne da moram turpijat konektor npr. na HDMI kabelu da bi do njega stalo nešto drugo ...ili još gore , da ne može stat ni nakon turpijanja!
Dalje , ako Vivaksov CD player za 200kn može imat metalno kučište onda vjerovatno za par puta veče novce postoji nekakav mediaplayer s metalnim , možda alu. kučištem...koji ima na stražnjoj strani jasno označene konektore...a ne reljef otisak po nekakvoj plastici.
A što se samih konektora tiče ,njima je mjesto na stražnjoj strani. Dobro , nije loše imat usb konektor i na prednjoj strani za nekakvo lagano spajanje jer se u svakom trenutku svakom ne nateže da spoje nešto iza. Ali sastrane? Bože sačuvaj! Baš što se mene tiče.
Kad sam kod USBa ...2 USBa su malo. 3 bi mi bila puno draža. U jedan spojim disk , u drugi externu pržilicu ( želim od uređaja da mogu jednostavno pogledati DVD bez da radim sigurnosnu kopiju / prebacujem istu na HardDisc) i jedan ostane za USB stik npr ili nešto drugo. A napajenje bi puno više volio vidjet u samom uređaju / da u njega ravno ide strujni kabel a ne da ima "ciglu na žici"
Volio bih na uređaju vidjet i 'prekidač/tipku' za paljenje da se uređaj može lagano restrartirat a ne ako nešto zabuca da moram odštekavat strujni kabel.
Mogučnost ugradnje diska u sami uređaj mi nije potrebno. Štoviše , nepoželjno je jer takvo rješenje zasigurno s sobom povlači ventilator da se nebi sve ukuhalo. Koliko god da to bilo tiho , nije nečujno a to mi lagano smeta. Definitivno ne bih čuo taj vent za vrijeme filma ali kad se završi predstava ne želim da me nekakvi zvuk podsječa da nisam ugasio media player. Zbog istog razloga mi se ne sviđa fiksirani disk u nečem.
Imam Sharkoon QuickPort Pro (koji koristim u kombinaciji s par diskova) koji stoji na sloju pjenaste gume i tanje spužve jer bez tog prenosi vibraciju diska na podlogu što je čujno. Tako da mi se nimalo ne sviđa ideja fiksne montaže diska u nešto. Ali ako neka takva stvar može raditi i bez ugrađenog diska onda ok iako ostaje problem venta.
Šta se tiče same upotrebe , želim jednostavan i intuitivan meni za koji ne treba studirat upurte 3 dana .Da što manje podsječa na komp. A opet želim hrpicu opcija za konfiguriranje za nekog tko zna što radi / što mu treba. Želim mogučnost odabira subtitlova / između onih ugrađenih u film i onih dodanih. I još važnije , želim mogučnost fizički pomaknem subtitl na dno ekrana i da mogu odabrati veličinu te font istog. Uz to želim da mogu vremenski pomaknuti subtitl naprijed/nazad i poštimat to na neki jednostavan način na neku direktnu tipku a ne da možda treba 5 minuti kapanje po šumi izbornika u meniju. Želim brže premotavanje od 16x te to ide glatko a ne kao slideshow i/ili da mogu skipat po 10 ili 5 min naprijed a ne premotavat cijeli film kao kod wdtva kad želim pogledat neku scenu nakraju. Želim da podržava chaptere u .mkv kontenjeru a ne da me skip vodi na sljedeči film. I želim da pamti gdje sam stao gledat neki film kao wdtv. A kad me pita želim li nastavit gdje sam stao želim da defaultna opcija bude "DA/OK" a ne 'cancel' kao kod WDTVa kad bi prebrzim pritiskom morao premotavat cijeli film.
Imam osječaj da sam nešto zaboravio ali lako dodam.
Možda tražim toplu vodu / možda bilo koji uređaj može večinu stvari što tražim jer tehnologija svakim danom ide naprijed a wdtv nije baš jučer izašao na tržište pa ...
Inače , znam če se odabir uređaja svesti na kompromis između par uređaja zbog ovog ili onog što mi bude važnije pa su mi nepotrebni komentari kako ne postoji to što tražim
Slušam ...
EDIT: ne budite škrti na riječima.
Nakucajte koju rečenicu o preporučenom uređaju / koji uvjet zadovoljava od ovih stvari što bi htio od novog mediaplayera.
Pretrpostavljam da to nikom nije problem jer kad mi več preporučite to i to , znate i zbog čega ste to preporučili / što taj uređaj odvaja od drugih i tako to...