Citiraj:
Autor Ico2005
Ja sam 2 puta mjenjao instalaciju u kući i izbacio utičnicu (direkt sa tavana u splitter. Probaj zamjenit i kupi okrugli telefonski kabel, ne pljosnati. Navodno pljosnati kupi više smetnji. Spoj na tavanu između njihove parice i mog kabela sam spojio sa luster-klemama (ne znam kako se to drugačije kaže) i čvrsto stegnuo. I sada radi. Isto tako, otvori liniju na telefonu, stisni nulu i slušaj. Možda ćeš čuti tihe, vrlo tihe šumove i krckanja u pozadini. To bi trebalo značiti da ti ipak instalacija nije OK. Meni kad je tako šumilo, pogotovo kad je krckalo, nakupljale su se CRC greške u modemu ko blesave, a krckanje je uglavnom pratilo kockanje slike na optitv-u. IPTV je osjetljiv i svaki klinac mu smeta.
Sad samo pazi da ti ne naplate izlazak nekih 500 kn, jer neispravnost korisničke instalacije ne priznaju kao njihovu poteškoću i oni ti neće razvlačit kablove po kući. Tvoje instalacije - tvoj problem. To je najlakše za napraviti - kod nas je sve OK, vaša instalacija ne valja - i 500 krznatih po džepu.
A u svezi izgleda kutije na tavanu - što se čudiš, i kod mene je gvalja od žica za nepovjerovat... Kakvi su mi majstori HT-a znali namazani dolazit na tavan, sve me strah bilo da ne padnu sa lojtri. Sve je to dobro...
Edit: da čovjek ima nekog u HT-u pa da se iz tog njihovog nadzemnog kabela izvadi jedna parica od pravog bakra i napravi kabel sa tavana na splitter - to bi onda bila prava stvar. I na tavanu još zalemiš spoj... 
|
Ovo zadnje bi bilo predivno.

A što se tiče neurednosti kabela, ne govorim za kutiju na tavanu, već na HT-ovu kutiju na stupu na početku ulice. (išao sam s tipom, baš me zanimalo gdje sam spojen i kako to izgleda unutra... a kad je otvorio... skoro pao u nesvijest... mislim da ni onaj koji je to slagao se ne bi mogao snaći u toj džungli...)
Baš ću probati ovo s nulom kada dođem doma, da vidimo što se događa. A što se tiče naplate, zvao sam tipa iz Optime nakon što mi se HT javio (lik se zapikirao sa mnom da se to sredi jer ni njemu nije jasno kaj se događa), pa je rekao da će on pokupiti intervenciju i da neće naplaćivati izlazak ako bude do moje instalacije problem. Držim ga za riječ da obećanje i izvrši... inače ću ga na salatu...