View Single Post
Staro 16.12.2010., 19:11   #20
capri
Premium
Moj komp

capri's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Da, to su "the ususal suspects"... nevjerujem da je pipe igdje ostecen jer ga nisam ni lomio ni nista tome slicno, zapravo vise me brine temp grafe koji je ultra porastao i mislim da on "via pipe" povisuje tempove proca. Rezim rada venta je isti koliko sam primjetio s tim da se vent skoro nikako nije ni palio sa starim procom dok se samo surfalo i eventualno editirao neki text i slicne manje zahtjevne stvari. Palio se (uz igrice) tu i tamo ako se gleda film ili slicno, znaci po potrebi. u biosu sam stavio trenutno "fan always on" iz ocitih razloga... prije toga se palio kada se zagrije ali onda i pici non-stop jer je lap topal. Tempove sam testirao mislim sa cak 4-5 programa istovremeno i svi mi daju visoke tempove sa minimalnim odstupanjem od programa do programa. Undervoltanjem se smanji temp procesora ali graficka i dalje grije urnebesno i povlaci tempove na proc i blizi hdd dok drugi hdd ostaje relativno hladan.
Jedina stvar koja mi jos ovako pada na pamet je da nisam vratio onu crnu traku oko mjesta na hladnjaku gdje prisjeda gpu ali ni ne mogu zamislit da bi ona znacila toliku razliku u temperaturi. Trenutno je laptop konstantno na cooling padu i ne igram nist jer ne zelim shebat dok ne nadjem rijesenje... znaci po mojoj nekoj procjeni mislim da mi najveci problem pravi gpu.
Jedina zesca razlika sa ovim processorom je ta sto je njegov FSB 1066mhz i tjera ram na tu frenkvenciju, stariji T6600 sa FSB-om 800mhz je ogranicavao u tom smislu rad memorije koja je DDR3 1066mhz....
a da, grije toliko da ne da ga ne smijem dirat vec mislim da ce se plastika istopiti....
capri je offline   Reply With Quote