View Single Post
Staro 16.12.2010., 18:36   #2521
Ico2005
Premium
Moj komp

Ico2005's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Ja sam 2 puta mjenjao instalaciju u kući i izbacio utičnicu (direkt sa tavana u splitter. Probaj zamjenit i kupi okrugli telefonski kabel, ne pljosnati. Navodno pljosnati kupi više smetnji. Spoj na tavanu između njihove parice i mog kabela sam spojio sa luster-klemama (ne znam kako se to drugačije kaže) i čvrsto stegnuo. I sada radi. Isto tako, otvori liniju na telefonu, stisni nulu i slušaj. Možda ćeš čuti tihe, vrlo tihe šumove i krckanja u pozadini. To bi trebalo značiti da ti ipak instalacija nije OK. Meni kad je tako šumilo, pogotovo kad je krckalo, nakupljale su se CRC greške u modemu ko blesave, a krckanje je uglavnom pratilo kockanje slike na optitv-u. IPTV je osjetljiv i svaki klinac mu smeta.

Sad samo pazi da ti ne naplate izlazak nekih 500 kn, jer neispravnost korisničke instalacije ne priznaju kao njihovu poteškoću i oni ti neće razvlačit kablove po kući. Tvoje instalacije - tvoj problem. To je najlakše za napraviti - kod nas je sve OK, vaša instalacija ne valja - i 500 krznatih po džepu.

A u svezi izgleda kutije na tavanu - što se čudiš, i kod mene je gvalja od žica za nepovjerovat... Kakvi su mi majstori HT-a znali namazani dolazit na tavan, sve me strah bilo da ne padnu sa lojtri. Sve je to dobro...

Edit: da čovjek ima nekog u HT-u pa da se iz tog njihovog nadzemnog kabela izvadi jedna parica od pravog bakra i napravi kabel sa tavana na splitter - to bi onda bila prava stvar. I na tavanu još zalemiš spoj...

Zadnje izmijenjeno od: Ico2005. 16.12.2010. u 18:41.
Ico2005 je offline   Reply With Quote