Citiraj:
Autor mc_fish
sto ispod casti ti je odstazirat god dana skupit radno iskustvo i prijavljivat se na natjecaje sa radnim iskustvom i imat daleko bolju startnu poziciju nego friski akademski gradani? btw trust me nemas pojma dok ne radis na VELIKIM projektima...tak ustvari svatis kolko malo znas
|
Nekako mi se čini da si uvrijeđen, jesi li možda poslodavac? Malo si krivo shvatio poantu. Naravno da mi nije problem "odstažirat" problem je dobiti to mjesto. Javljao sam se za svakakve pozicije i dobivao svakakve (ne)odgovore, a neki su bili "Mi mislimo da ste prekvalificirani za ovaj posao"...tu počinje magični krug iz kojeg je jako teško izaći.
Citiraj:
Autor mc_fish
ti znas uopce omjere ccna? onak kolko se upisuje kolko se s njim zaposljava itd? btw ako bas zelis taj posao za koji k ne zavrsis ccna pa ccnp???? tako ti za 2 sata nadem posao...
|
Daj mi molim te omjere CCNA završeno - zaposleno od 2009 do danas. Malo mi je teško za povjerovat da će ti netko dati posao samo zato što imaš CCNA certifikat bez radnog iskustva. Uz to CCNA + CCNP su cca 30.000kn što je jako veliki novac za uložiti bez garancije da ćeš dobiti posao u dogledno vrijeme nakon završetka.
Citiraj:
Autor mc_fish
ma molim te lijepo, na kojem se to faxu uci dobro programirat???? fer? foi? tvz? niko te nemre naucit programirat, apsurdno je pomisliti tako sto a kamo li reci! programiranje je ko matika, rad rad rad, ponavljanje (buba suti)
|
Analogno ovome isto tako se može reći da te nitko ne može naučiti zbrajati i oduzimati. Treba ti netko tko će te uvesti u to i naučiti te razmišljati, a ovo jako ovisi o tome koliko je profesor dobar. Na tečajevima nećeš pisati svoj vlastiti algoritam za sortiranje, nećes raditi vlastite implemntacije liste, stable, vektora itd...Ovo su jako bitne stvari za savladati da bi čovjek znao abstraktno razmišljati i pristupiti problemu na pravilan način.
Citiraj:
Autor mc_fish
zasto se pobogu najbolje nauci pisat algoritme u c-u? imas pointere, reference, deklaracije tipova varijabli koje su novaku zbunjujuce...u najmanju ruku...po meni je php 300x bolji za pocetnika...tolko je lagan da boli glava a sto sve moze...bolje da ne pocnem
|
C je baza za većinu današnjih jezika a osnove se moraju znati. Nitko te ne tjera da iz prve ideš učiti o pointerima. S druge strane netko tko se želi baviti programiranjem a ne želi znati o pointer-ima nema što tražiti u toj profesiji. To isto vrijedi za tipove podataka i ostalo. PHP je skriptni jezik, ograničen i skriva stvari od tebe, a to nije dobro za nekoga tko se želi baviti programiranjem.
Citiraj:
Autor mc_fish
a sad moje pitanje tebi, zasto kad si poceo programiranjem nisi nastavio? zasto tolko pljujes po poslodavcima a sam neznas sto zelis? po stvarima pljujes, a sam bi ih radio(tecajevi)? ako si tolko pametan, nadaren, obdaren istosvene zasto sam ne otvoris obrt/firmu i napravis aplikaciju tipa za iphone i prodajes ju za dolar... cuj 100000 downlodova(a ima vise iphonova od toga) i eto ti 100000 dolara * 5...wow pola milje kuna za efektivno 3 mj uz malo znanja...ili zasto ne odes globano, ili razvijas neke svoje stvari tipa neznam neki ludi kripcijski algoritam...amerika placa masno za takve stvari...poanta je da ako si vec tolko sposoban i nadaren, zasto nejdes sam u rizik? a pljujes po ljudima koji jesu, nije li to malo licemjerno?
|
Nemoj se zavaravati ja jako dobro znam što želim. U današnje vrijeme čovjek treba biti svestran i uvijek imati neki backup, to ti je valjda jasno?