Citiraj:
Originally posted by gospar
nemoj sad googlat neku igru 95 imala 3d instrukcije za 2d/3d kartice u dosu jer ako mi navedes nego norvezanina koji je napisao 3D igru zohar jede zohara to samo pokazuje da nisi shvatio u cemu je bit.
|
PC kao prilicno multimedijalno jadna platforma je dobio nekakvu 3D grafiku "tek" 95ih. Tada su igre bile tako minoran dio udjela trzista, no vizualizacija je odavno bila prisutna na non PC platformama. Vrlo je bitno da se to tada desilo, jer je pocelo kopkati PC razvojne timove koji su onda dosli do ovakvih 3D rijesenja kakva imamo danas. Inace, vizualizacija seze daaaaleko iza doba kad je PC _poceo_ s 3Dom. I guess what, _igre NISU jedine 3D aplikacije_!
Nazalost, PC je ostao jadna platforma, koja se sve vise pretvara u playstation konzolu.
Citiraj:
siguran sam da i unatrag 20 godina su postojali dvo jezgreni procesori za racunala ali ja ga nemam niti itko u trgovini zna sta je to, sto znaci da se firme poput.. izmisljam UNITED CYBERNETIC RESEARCH nece svrstavati u veliku firmu koja prije svih za specijalno trziste izdavala taj procesor prije svih nego kao sto sam rekao u MALU NEPOZNATU FIRMU koja ako uspije pobijedit intela i amdea ubuducnosti cemo joj priznati status.
|
Pa to i je osnovni problem. Postoje i firme i procesori koji rade vrlo neugodne stvari Intelu (o AMDu je smjesno pricati) pa jos uvijek ce ti 90% ljudi reci kako je Pentijum cetri tri tocka nula najkul procesor.
Onda postoje i razno razne firme kojima nVidija i ATI ne mogu nista pametno napraviti. Pa opet, Dzi Fors je planetarno najbolja kartica u kojoj Bum 14 ide na 132 FPSa.
A to svakako nisu male i nepoznate firme... A sto se tice toga sto nema u trgovini, well, no comment!