Citiraj:
Autor zgmmax
ajde probaj ponovo namontirati hladnjak. ja sam isto imao problema sa tim procom i uzrok mi je bio da hladnjak nije dobro sjeo na proc.
|
probat cu veceras. skinut cu opet sve, ocistit i provjerit da nije proc obraden lose. i onda flash biosa. nakon toga ako ne pomogne neznam sta napravit. prilicno sam siguran da su te 4 temp bezveze, ali opet... trebalo bi neki termometar zagurat blizu baze, ali toliko je sve "tight" da tesko.
btw ovo sa reklamacijom, mora se cekati i nemoze odma zamjena :-(.
poz.
edit1: gdje copiti senzor na kabelu nakraju sto tanji. recimo bilo bi savrseno da je nakraju onaj sitni savitljivi kao sto se nekad koristilo na plocama dok nisu izmislili ugradene senzone. probao sam traziti na ebay-u, ali nikako. valjda krive rijeci koristim. poz
edit2: evo nasao sam ovo na bay-u. valjda ce izdrzat jer kaze da je do 70C. glavno da je el-chipo :-)
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...=STRK:MEWAX:IT
update1: flashnuo F6 i izgleda mi malo bolje. dignuo sam proc na 3680, 1,350V (ostalo isto kao stari proc :-)) i prolazi OCCT 20min i hyperPI 32mb. 4 x core temp max 54C (soba 22C). kako vam se cini?
probat cu jos snizit V jer sam krenuo bio od 1.375 kao sto mi je stari proc bio. nekak imam feeling da ce ovaj ici vislje od 550, ali mi je ova postavka mila jer mi je sve ostalo (mem, HT) na dobrim postavkama. neznam kak bi se sve ponasalo da stavim onu 1066mem, ali mislim da mi se to jednostavno vise ne isplati ulagat. ova mema radi na super niskoj voltazi.
e da samo da napomenem da imam dost dobro hladenje tako da i to pomaze. znaci na procu je Freezer extreme 2, odma iza njega 120cm koji puse van, a sastrane 3 x 8cm venta na kojima imam potenciometar, default 1500rpm. 1 puse direkt na memu, a 2 direkt na ventove od GPU-a.
gdje preporucate zakeljit sondu za mjerenje temp. kad mi jednog dana stigne iz čajne :-). ja sam mislio na heat pipe sto blize procu? i scime je zalijepit gore da se nebi odljepilo od topline pa mi napravilo kakav kratki spoj?