View Single Post
Staro 16.12.2010., 11:22   #31
mc_fish
the luda ribetna

mc_fish's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor Gism Pregled postova
Svi ti tečajevi su bez veze i obična krađa novaca. Ako misliš da ćeš se lakše zaposliti zato kaj si završio neki tečaj gadno se varaš jer ti poslodavca nije briga za to. Njima je jedino bitno da ti imaš iskustva "na istim ili sličnim poslovima".

Eh sad ako imaš tečaj / faks, a nemaš radnog iskustva upast ćeš u infinte loop jer nitko ne želi zaposliti čovjeka bez iskustva makar imaš znanja i volju za posao i tu se počinješ vrtiti u krug. Ja se već skoro dvije godine pokušavam zaposliti kao sistem administrator (imam MCSA certifikat) i ništa od toga. Mislio sam upisati još i CCNA ali mislim da nema koristi od toga...

Najpametnije bi ti bilo upisati neki faks jer ćeš se tamo naučiti programirati (u kojem jeziku nije bitno) dakle steći znanje kako analizirati problem i rješiti ga. Ako netko počinje programirati i želi biti dobar u svom poslu ja bi mu preporučio da počne sa C jezikom jer se tamo najbolje nauče pisati algoritmi.

Evo ja se nakon dosta godina vračam programiranju (s tim sam i počeo) i kako mi se čini jedni način da se zaposlim jest da napravim neku svoju aplikaciju ili osmislim neki projekt koji bi mogao pokazati onim tupavim poslodavcima da vide za što sam sposoban...
lets start, ljudi sa samo tecajevima bolje prolaze nego s faxovima, jer su usko "specijalizirani" za posao koji treba radit, al na to cu se vratit.

sto ispod casti ti je odstazirat god dana skupit radno iskustvo i prijavljivat se na natjecaje sa radnim iskustvom i imat daleko bolju startnu poziciju nego friski akademski gradani? btw trust me nemas pojma dok ne radis na VELIKIM projektima...tak ustvari svatis kolko malo znas

ti znas uopce omjere ccna? onak kolko se upisuje kolko se s njim zaposljava itd? btw ako bas zelis taj posao za koji k ne zavrsis ccna pa ccnp???? tako ti za 2 sata nadem posao...

ma molim te lijepo, na kojem se to faxu uci dobro programirat???? fer? foi? tvz? niko te nemre naucit programirat, apsurdno je pomisliti tako sto a kamo li reci! programiranje je ko matika, rad rad rad, ponavljanje (buba suti)

zasto se pobogu najbolje nauci pisat algoritme u c-u? imas pointere, reference, deklaracije tipova varijabli koje su novaku zbunjujuce...u najmanju ruku...po meni je php 300x bolji za pocetnika...tolko je lagan da boli glava a sto sve moze...bolje da ne pocnem

a sad moje pitanje tebi, zasto kad si poceo programiranjem nisi nastavio? zasto tolko pljujes po poslodavcima a sam neznas sto zelis? po stvarima pljujes, a sam bi ih radio(tecajevi)? ako si tolko pametan, nadaren, obdaren istosvene zasto sam ne otvoris obrt/firmu i napravis aplikaciju tipa za iphone i prodajes ju za dolar... cuj 100000 downlodova(a ima vise iphonova od toga) i eto ti 100000 dolara * 5...wow pola milje kuna za efektivno 3 mj uz malo znanja...ili zasto ne odes globano, ili razvijas neke svoje stvari tipa neznam neki ludi kripcijski algoritam...amerika placa masno za takve stvari...poanta je da ako si vec tolko sposoban i nadaren, zasto nejdes sam u rizik? a pljujes po ljudima koji jesu, nije li to malo licemjerno?

Citiraj:
Autor iwwwek Pregled postova
Ne bih se složio da php "izlazi iz štosa". Štoviše, razvija se brže nego ikad.

http://en.wikipedia.org/wiki/PHP
ja govorim o online uporabi, gle da se razumijemo oko 60% weba je na php-u nisam reko da je los stovise to je moj omiljen jezik, al sto je je, kroz 10tak godina bi mogo biti mrtav jezik( i hope not) pogle statse za 2005 2008 i 2010

Citiraj:
Autor sinisa1989 Pregled postova
Sad kad ja počinjem učit php, on izlazi iz igre. Not cool.
daleko od toga...php je stvarno svestran i svakom ga preporucujem PS svi koji ste linuxasi mozete ga koristit za interne batch skripte kao python, sh-ove itd
Citiraj:
Autor svebee Pregled postova
ovo predavanje sa Stanforda kreće doslovce ispočetka, sve što treba znati je upaliti računalo i naravno znati engleski (to je preduvjet). uglavnom, meni se svidjelo
sry my bad onda dont get me wrong, svako znanje je dobro znanje samo sam htio pribliziti problematiku danasnjeg svijeta. npr nemres nekom rec da "popravi auto" ipak je mehanicar ucio od pocetka...tak i u nasem svijetu odnekud se mora pocet i imat adekvatnu literaturu, a ne da naides na tipa

Code:
  synchronized (handler) {
    handler.notify();
  }
pa potrosis 3 dana trazeci sto je to i koji k ce mi

mc_fish je offline   Reply With Quote