Svi ti tečajevi su bez veze i obična krađa novaca. Ako misliš da ćeš se lakše zaposliti zato kaj si završio neki tečaj gadno se varaš jer ti poslodavca nije briga za to. Njima je jedino bitno da ti imaš iskustva "na istim ili sličnim poslovima".
Eh sad ako imaš tečaj / faks, a nemaš radnog iskustva upast ćeš u infinte loop jer nitko ne želi zaposliti čovjeka bez iskustva makar imaš znanja i volju za posao i tu se počinješ vrtiti u krug. Ja se već skoro dvije godine pokušavam zaposliti kao sistem administrator (imam MCSA certifikat) i ništa od toga. Mislio sam upisati još i CCNA ali mislim da nema koristi od toga...
Najpametnije bi ti bilo upisati neki faks jer ćeš se tamo naučiti programirati (u kojem jeziku nije bitno) dakle steći znanje kako analizirati problem i rješiti ga. Ako netko počinje programirati i želi biti dobar u svom poslu ja bi mu preporučio da počne sa C jezikom jer se tamo najbolje nauče pisati algoritmi.
Evo ja se nakon dosta godina vračam programiranju (s tim sam i počeo) i kako mi se čini jedni način da se zaposlim jest da napravim neku svoju aplikaciju ili osmislim neki projekt koji bi mogao pokazati onim tupavim poslodavcima da vide za što sam sposoban...