Citiraj:
Autor Swarm dude
Ne vidim kakve to ima veze sa nuklearnim elektranama, pogotovo kakva bi se npr. gradila kod nas?
|
Ljudi iz tih odbora (obitelji) su nastavak kontinuiteta ljudi koji su izravno bili ucesnici spomenutih eksperimenata Swarm. Nijedan nikad nije vidio zatvora a kamoli nekog procesuiranja jer su iznad
svih zakona.
Citiraj:
Autor Swarm dude
Daj ozbiljno jedan objektivan razlog zašto ne kad bi to tehnologija omogućavala? Ne kužim što sam ja tu tako katastrofalno rekao 
|
Ovo sto si napisao i objasnio velicinom prostora je iz jedne ruke potpuno tocno. Stvarno beznacajno mali nusproizvod bacen u nepregledno prostranstvo. No nas samoubistveni antropocentrizam nam dajuci materijalna znanja automatski krade ona istinska prema odnosu na ljude i prirodu. Ne svima, ali vecini nazalost da. Kad su ove dvije komponente spojene, onda imamo pravi napredak na dobrobit covjecanstva. Ali malobrojni predstavnici jedino mogu biti ismijavani u sadasnjem poretku stvari. Prije kojih 10 ili vise godina, potpisao bih sve sto si napisao. S Bu... bi ismijavao svoje komentare, ali prevelika samouvjerenost nas je dovela u sadasnju civilizacijsku provaliju.
Kako nekome ocigledno pametnom mladom i obrazovanom kao sto si ti, napraviti kraticu da ponovo dodje na cistocu promisljanja koje svaki dovjek dobiva rodjenjem? Ne znam, jer lako se zapetljati u zakonitostima kojima pises. Mozes li uzeti u obzir univerzalnu cistocu uzreke : pocisti pred svojim vratima?
Kao sto bozanska mudrost kaze : nauciti fantasticno sve sto se moze nauciti i onda nauciti do zaborava Zaborava. I onda krenuti kao dijete iz pocetka. Mudrost starca - zaigranost djeteta. Da filozofija, dolazi do spoznaje da je znanje toliko, da samo sebe pobija i nije potrebno.
Ako mozes locirati sve plemenite osobine i njegove ostavstine koje su nesebicne i primjeri najboljih osobina ljudskog bica... sto u materijalno sto u nematerijalnom stvaralastvu (inter. predaja) mozes li se na trenutak zamisliti :
Sto govori o covjeku podatak da se nije sposoban pobrinuti za svoj vlastiti otpad? Da mora osmisljavati takve elaborate tehnologije, da bi na kraju svoj izmet sakrio negdje drugdje? Sto dalje od smrada njegovih ociju ili nosa? Da mu je prvi izlazak iz svog svijeta, predocavanje vlastitog smeca?
Porazavajuca tuga ove istine jednostavnom covjeku, dovoljno govori koliko je to neodgovorna tehnologija i koliko je u neskladu sa prirodnim zakonima. Ali nametnute ovisnosti je trenutno gotovo nemoguce izbjeci - toliko je i meni jasno.
Ali nadam se da si svijestan, da je covjek kad bi imao slobodu predocavanja tehnologije, na dobrobit svih ljudi bez monopolistickih igara, toliko toga uzvisenijeg mogao ponuditi. Ovako nam ostaju samo politicari, kao interpreti kolektivne dobrobiti.