Citiraj:
Autor Bubba
imas neki link koji nije galaksija.com i u koliko si elektrana u zivotu bio te vidio kako funkcioniraju?
|
Bu.., ocekivao sam vec i samim postanjem predvidljivost koja ce usllijediti: Javit ce mi se stari drug Bu..., a onda ce se tek za njim odvaziti ostali junaci
Ako starim putem nastavis, uskoro cu morati po hospitalijama obilaziti tvoje bolesno telo. Cuvaj vise zdravlje i naj biti toliko siguran u
svoje brojke. Dovedi mi svoje matematicare i fizicare i neka mi daju jedan koherentan odgovor na temu : Tko sam ja?
Sto je bilo prije pocetka ili kraja i kako izvan linearnosti uopce racionalizirati ono sto zovemo svijest? I sva materijalna znanja padaju u vodu moj Bu.. Mogu mi svesti materiju u najfinije formule, ali nijedan sustav nisu osmislili gdje bi covjek mogao saznati najvaznija pitanja svog postojanja. I na kraju, svi ti intelekti postaju nevjerovjatno religiozni, jer predaju se u vjeru slucajnosti postanka. To ja zovem instinskom "inteligencijom" robovanja kultu licnosti ili materije.
I nakon svih predvanja i superiornih tvrdnji, svi polako zavrsavaju po bolnicama i prekasno nauce sto je poniznost prema prirodi i njenim zakonitostima, koje covjek narusava kako mu pase. Ne trebas mene Bu.. uvjeravati, jer ja tebe nisam ni namjeravao. Ali nemoj mi samo postati novi Vinkovic, jer onda cu se morati odreci nase tajne ljubavi. Oberi Kachamak i pocasti me radije jednom projom od soye.
Mogu mirno spavati u spoznaji da je Doktorcich ERNEST J. STERNGLASS korumpirana budala koja ide okolo na svoj racun i objasnjava (iz prve ruke) stetnost tehnologije napretka. Njegovi radovi i iskustvo su laksi od tezine forumskih ismijavana. Moj budalasti tekst i linkovi nisu stavljeni za one koji su rodjeni stavom DA ZNAJU, vec onima koji zele sami istraziti i donjeti sud. Prihvacam Einsteinova pisma ostavljena ljudima u svom kritiziranju "NU prednosti" nazivajuci je nepredvidljivom stvari, koju covjek nikad ne moze u potpunosti kontrolirati bez stete. Na ruku je samo sto se steta moze seliti, skrivati i polako ostvarivati svoj uzas na stetu nekog drugog
Citiraj:
Autor Swarm dude
Za općenit porast malignih oboljenja u svijetu, uz neke druge stvari (poput nezdravih navika, trovanja okoliša toksičnim, neradioaktivnim tvarima) su zasigurno najviše kriva testiranja atomskih i termonuklearnih oružja.
|
Preopcenito. Na to se moze dodati konvencionalna poljoprivreda, industrija plastike, odjece i svi njeni nusproizvodi, polimeri, kondicioniranje ind. hrane.... unedogled. Dati samo jedan izvor i nazvati ga glavnin uzrokom je previse superiorna tvrdnja.
Citiraj:
Autor Swarm dude
Jezero Mayak je radioaktivno zbog šlampavosti i nemara sovjetskih vlasti a vodstvu SSSR-a
|
Ne mogu naci na youtube-u, a ne znam kako se zvao izvorni 2h BBC film, na temy Mayaka. Nazovi HTV sluzbu za materijale (Ljerka Vilnar 01/634-3184) pa saznaj puni naziv i sam ga nadji. Pa mi onda nastavi pricati svoju pricu kolega Swarm. Nekoliko generala koji su plakali pred kamerama dok su pricali sto se namjerno ljudima radilo! Vlastitim ljudima! Vojna lica koja su otvoreno priznala monstruozni tijek namjernog izlaganja stanovistva. Direktnu vezu dijeljenja podataka SSR-a i US-a u sluzbi kordiniranog istrazivanja ucinka na lokalnim stanovnistvom. US CEO direktori koji su jos u Berlinu sjedili u upravnim odborima (WW2) i kasnije sjedili u lobijima nuklearnog napretka.
Mayak je do danas najkontaminiranije mjesta na svijetu. Mayak je 1945 zapoceo kao Staljinov odgovor na "veliki uspjeh" i potvrdu "kvalite" kaubojske turneje nad zivotima Hiroshime i Nagasakija. Ljudi koji zive oko jezera su neznajuci na skrivanje vlasti oko vode koju piju, zraka koji udisu (Staljinova direktiva) i lanac hrane koji je bio kompletno kontaminiran. Mi imamo luksuz da nazivamo jezero Mayak. Ali do danasnjeg dana, malo koji stanovnik ju zove drugacije od : "Rijeka Bolesti"
Kad bi se godisnje broj smrti povecao toliko, da ni placeni lijecnici koji su obilazili po duznosti, nisu mogli umiriti ljude. Jer lijecenje koju su nudili i koje su vlasti financirale su bili ne vise od vitamina, sedativa i rutinsko (dnevno!) tretiranje raznih zapaljenja koze. Krajem 40-tih Karachai i ostale rijeke su vec toliko koristene za direktno ispustanje - znajuci da je to primarni izvor stanovnistu pitke vode, znajuci za kupalista i izvor hrane. Stotinjak tisuca ljudi u selima oko Mayaka, nije puno znacilo.
Minatom je tek pocetkom 2000, poceli pricati o preko milion i pol medicinskih kartona, koji su zacudo Amerima bili jako interesantni u isto vrijeme.
Njemacka, Spanjolska, Svicarci, Nipponci... svi su oni imali i imaju velikih problema sa trazenjem mjesta za otpad. Netko to "mora primiti" jer oni to ne vole kod sebe drzati. Svima njima je maglovit ali postojeci pritisak na trajno napustanje takve dobrobiti. Albanci su posjetom Busha toliko papira ispotpisivali, da danas GP tvrdi da je upitan datum do kojeg ce ostati najvece import odlagaliste u EU. Zadnje vodena epizoda nam je pokazala samo jednu stranu koliko im to dobro polazi sa rukom
Citiraj:
Autor Swarm dude
Iako bi lansiranje u svemir bila najbolja stvar, nažalost današnje rakete nisu dovoljno snažne i pouzdane za takav zadatak...
|
Tuzno je ovo procitati. Ali to je i razlog zasto postoje tolike razlike u pristupu i zasto nemam sto vise ovdje dodati. Ako istinski vjerujes, da je slanje nuklearnog smeca pod neki drugi tepih, solucija dostojna plemenitih sposobnosti jednog uma - onda se doista toliko razilazimo, da ostajem bez rijeci ili zelje da ista vise komentiram. Ne daj boze, da ti se potomci ikad budu bavili posljedicama ovakvih tvrdnji u iluziji koju zovemo stvarnost.
Citiraj:
Autor Red Dwarf
I onda slobodno izvedite zaključak bi ste li rađe dijete poslali u vrtić koji je tik do termoelektrane ili do nuklearne elektrane. Toliko od mene.
|
Nekome u sigu na PCE-u pise nesto kao : ako zelis neprijatelje, samo pocni nesto mijenjati.
To je modus ili kljuc na kojem se baziraju svi dominantni izvori energetske usluge. Naglasak usluge kao dominantno uspotavljenog sustava ovisnosti. Tako u sadasnjem stanju stvari funkcioniraju svi energetski sustavi. Sve sto ne mogu asimilirati ili stavljaju u ladicu, ismijavaju ili unistavaju. Gdje sam napisao gore da je termoelektrana primarno najbolja zamjena? I ti si se ponio predvidljivo zanesen zeljom za ismijavanjem lakih meta. Oponiranje ovakvoj tvrdjavi ustaljenih stvari je uvijek laka meta - automatski i ja postajem ista.
Nadaj se samo za dobrobit djece, koja idu u skolu nadomak bacvi koje su iskoristene za tvoju/moju dobivenu struju. Do tada najtezim putem evolucije : rat/bol/ucenje pa sve ispocetka.
Ne trebate se zamarati mojim glupostima. Prenio sam samo drugu medalju idealisticke price za one koji zele procitati i promisliti iz nekog drugog kuta. Ostavljam temu da ide prvobitnim naslovom i otpustam prisustvom.