View Single Post
Staro 13.12.2010., 23:51   #8
HCS
Premijum
Moj komp

HCS's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Da, na 2,2V su neki ballistixi deklarirarni. Kao i OCZ. A moguće je da tvoja ploča ne može dati dovoljno napona tim keksima. Po defaultu na toj ploči je 1,80V. A ako se ne varam ti imaš opcije +0,1 , +0,2 , +0,3, dakle do 2,1V. i još k tome, možda imaš primjerak ploče koji se javno ne voli sa crucialom i OCZ-om. mislim, takvih slučajeva je bilo more.
ako želiš razjasniti jel zbilja memorija u pitanju, probaj od nekoga posuditi kingmax, a kod nekoga istestirati svoj RAM. možda je sve ispravno, samo se baš ne slažu.
Memtest ti može izbaciti error nakon 5 minuta, a može i nakon 4 sata.
Balistixi su deklairani na 2.0V, na OCZ ne pise, problem je kaj je to sve super radlo vec 2 godine.

Mali update: Istestirao sam sa Memtestom svaku plocicu posebno, memtest kaze da su sve ispravne, pustio sam da za svaku plocicu dode do 3000% pokrivenosti, isto tako, i sa svakom plocicom posebno ne uspijeva otpakirati file do 100%. Nadalje, otkrio sam da mi je na maticnoj ocito jedan utor vrisnuo jer kad sam stavio Ball u njega, prvo se komp palio uz BSOD, a nakon toga nije uopce htio pokrenut Memtest, prebacio istu plocicu u drugi utor, istestirao, sve u najboljem redu.

Problem dalje je sto jos uvijek komp ne radi kak spada, trenutacnu su u njemu 2XOCZ i 1XBall, utor koji sam detektirao kao neispravan je prazan. I tako sam provrtio Memtest i sve ok, ali on i dalje ne zeli otpakirat do 100%. Dali je moguce da jos nesto otislo u maticnoj i da joj je stvarno vrijeme za promjenu pa zato jos uvijek nije sve ok? Jer svaka plocica uredno prolazi Memtest, a nazalost neam viska maticnu sa DDR2 da vidim....