Vodeno je bilo u planu već mjesecima, pomalo se skupljali i djelovi, počelo od ovog ljeta pa eto tek sada sklopljeno.
Kućište kupljeno od kolege s foruma(dotični u zahvalama), radijator isto tako, blok, pumpa, cijevi(kupio sm i tu neke ali ove su ipak plave fancy

) i dva compression fittinga sve iz EKWB-a, ostali fitinzi isto od kolege s foruma.
Rez je home made od pleksiglasa.
Pa krenimo od kućišta, imam CM 690 Advanced II ali želio sam jedno gdje bi mi stao radijator unutra, i tu je upao Chieftec BA-02B-B-B.
Kostur je bio ovakav :
a kasnije nakon farbanja :
i radijator je pofarban :
Slike bloka - Supreme HF - Full Nickel :

Sa compression fittinzima na njemu a i sa običnim :

Fitinzi posebno :
Rez, na prednjoj stranici napravljen crni okvir da se ne vidi silikon i stranice koje naliježu na tu prednju stranicu, a i zbog efekta na prenjoj strani kućišta, da se uklopi u ''crnilo''

Ova mrcina od kućišta ima zbilja puno mjesta za diskove, pa rekoh zašto mi pumpa na bi stajala tamo negdje, i tako se sjetio ideje da napravim jednu malu ploču na čije obje strane idu oni fixeri za hard diskove i onda sve to lijepo ukliže kao kad stavljate hard, srećom u radionici našao pločicu bakelita(fenomenalan je, tvrd za popizdit ali zato malo smrdi kad ga bušiš, režeš...)
I ta pločica je pofarbana samo s gornje strane da se uklopi u crnu unutrašnjost kućišta

I par slika položaja pumpe(samo je stavljena na pločicu nije fiksirana, mislim da se vidi) i rezervara

Ventovi montirani na radijator, to su ''1201'' od Coolink-a, slike sa fan grillovima i bez(btw svaka čast Chipoteci na fan grillovima, Linksa može bit sram što nemaju nešto tako osnovno, filtere za prašinu za ventove imaju a fan grill nemaju, doh...)

Radijator s ventovima pričvršćen na gornju stranicu kućišta :
Na fan controller sam mislio spajati sve tri žute žice od ventova zajedno ;

ali naravno to ga brka pa se spoji samo jedna :
Ovako je to izgledalo za leak test :

Pri spajanju crne i crvene više ventova zajedno ne treba skidati izolaciju rezati žice i slično, samo se izvade sa stopicama iz onog plastičnog ženskog 3-pinskog konektora i ubace u konektor drugog venta, e to je za slučaj sa dva venta stopice od trećeg ne bi stale

Vent na bočnoj stranici, spojen međusobno sa ventom na stražnjoj stranici kućišta(tamo pored I/O panela), da bi se olakšalo njegovo spajanje pričvrstio sam produžni kabel s muškim konektorom od front panela i na njega se spaja taj vent tako kada se skida bočna stranica samo se izvadi konektor veoma lagano i natrag naravno spaja isto tako laganini :

Šta bi ja bez šublera :
Dva venta od 92mm hlade diskove, 3 ih je i stavio sam ih odmah jedan iznad drugog da bi pumpa imala više mjesta gore, s njenim fittingom i da se cijev ne bi previše savijala, inače da sam stavljao hardove na svaku drugu razinu možda ne bi ni stavio ventove, a i za cabling bi sigurno pomoglo, druga slika sve govori(definitivno nije za temu kejbljving job

), drugi vent puše na pumpu, ne znam pomaže li išta al rekoh ajde zašto ne

I konačno slike gotovog proizvoda, u pogonu :

Za klokanje me ne pitajte još ništa jer se nisam još previše zezao s tim od jučer kad sam montirao sve, sad sam na 4GHz ali granicu još ne znam točno kažem moram se dalje zezati s tim
Zahvale :
RaneZ - svi fitinzi osim compression su njegovi, da ne govorim o odgovorima i savjetima općenito

Doink the Clown - prodao Chiefteca

Renesis - prodao radijator

Oprić informatika - Coolink ventovi