imao sam ovih dana veselo iskustvo sa printerom, tinte po svuda, po printeru izunutra, po papirima, po svemu. imam još jedan multifunkcijski sx100, ali pitanje je koliko će on izdržat, i popije mi tintu dok kažem keks.
s toga sam mislio kupiti laserski mono printer, kolor ionako ne printam.
gledam malo jeftinije printere sa jeftinijim tonerima, koliko sam vidio to ne ide zajedno. printer za 400njak kn ima toner koji košta 700+, oni od 500 imaju tonere po od 300 kn na gore, ali za 1500-1600 stranica. i sad sam naišao na konicu minoltu PP1350W za 600 kn, ali nigdje se ne prodaje toner osim u nekom refill-bar.hr-u, i to samo zamjenski, ali je cijena super, 450 kn za toner za 6000 stranica. mjesečni ispis mi je cca 500 stranica, tekst, grafovi, tablice, i dosta ppt prezentacija (s time da printam 2 po stranici). to vjerojatno troši više tinte od onoga šta deklariraju kao "stranica".
dosadašnji epson c86 mi je uspijevao isprintat cca 500-700 stranica sa jednom tintom (ali koristim fake, pa bi nešto tinte otišlo na čišćenje glava, ali 1 tinta me košta cca 15-20 kn). prema tome 1 stranica me koštala cca 2-3 lipe, a ako uzmem ovu konicu onda to ispada duplo. ako gledam neke druge printere, to izađe i 20-25 lp po stranici, u tom slučaju ću rađe printat u fotokopirnici.
pitanje je dali se isplati kupit printer za kojeg već sad nema nigdje za kupit tonera osim u tom jednom dućanu? na ebayu se nađe, 2 u kompletu, za 100 eura. a to je 12 000 stranica, šta smatram da bi moglo potrajati duže od samog printera?