Citiraj:
Autor stef
Meni isto nije jasno tko tu koga i zašto, ali mi se Fuadove informacije (osim njegovih zaključaka na temelju tih informacija) čine vjerodostojnima.
|
Tip jednostavno piše enormnu količinu gluposti, nevezano o kojem komadu hardvera i o kojem proizvođaču je riječ. Evo i zadnjih par dana je plasiral lavinu vijesti temeljenih na
fake prezentacijama, rekla-kazala s foruma, prijevodima kineskih kuloara i tome slično, da bi nakon toga za većinu tih "vijesti" plasiral
update u obliku "jao zayebali me inače povjerljivi izvori". Napisal bude sve i svašta samo da se poveća broj posjetitelja, a između svog tog namatanja možda i ima koja vjerodostojna vijest ili novost, ali bome za otkrivanje vjerodostojnosti, treba biti genije i pol, jer tip šara na sve strane. Na kraju, taman i da priča istinu, ali zahvaljujući konstantnom obmanjivanju, sve mu pada u vodu. Primjer dječaka koji je vikao vuk.
Mislim, stranica mu se zove FUDzilla.
Citiraj:
FUD - Fear, uncertainty and doubt.
FUD is generally a strategic attempt to influence public perception by disseminating negative and dubious/false information designed to undermine the credibility of their beliefs. Alternatively FUD may be very subtle, employing an indirect approach. Someone who employs FUD cannot generally back up their claims (e.g., "I don't recall which professor or which year the paper is from"). To dispel FUD, the easiest way is to ask for details and then provide well researched hard facts which disprove them. For instance, if it can be shown that no Harvard professor has ever written a paper on subject XXX, then the FUD is dispelled.
|
Svaki put kad se očekuje bilo kakav novi komad hardvera, Fuad je taj koji je uvijek prvi s "pouzdanim" informacijama iz isto tak "pouzdanih" izvora, a na kraju većina toga kaj on mjesecima povlači po svojoj stranici - ispadne netočno. Naravno, u međuvremenu se cijeli net zatrpa s Fuad informacijama, drugi portali se isto tak pozivaju na njega kao izvor i sve skupa je jedan lijepi čušpajz. Kolko je samo "pouzdanih i provjerenih vijesti" o dual-GTX 400 modelima došlo s te njegove stranice, a kartica i dalje nema - samo interni inženjerski primjeri za pokazivanje na sajmovima. Sad je već počel s dual-GTX 500 u obliku GTX 595 modela. Ma komedija. Ne znam kak mu se samo da sve to pisati, a bilo tko s malo tehničke potkovanosti i elementarnog znanja kuži da tip u 99% slučajeva piše neviđena sranja.
U posljedna dva tjedna je HD 6900 serija iz "odgođene i problematične" prešla u "možda do kraja godine" i "znatno slabije" od GTX 400 i GTX 500 modela, pa do objavljivanja "službenih" specifikacija, direktnih usporedbi s GTX 480 i 580, te naposljetku bi-ne-bi, ovo-ono. Nema kaj nije napisal o HD 6900, jedino još fali da su sve kartice oteli izvanzemaljci ili da ih je Grinch pobral sebi za pod bor.