View Single Post
Staro 11.12.2010., 15:52   #10
Mortimer
Premium

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor tOta Pregled postova
Mislim da postoji i rješenje za ovaj problem, inače sviđa mi se ideja pokretača teme, FLAC player u vidu računala bez pokretnih dijelova.
Pa i ja mislim da je ideja dobra, a FLAC nije zahtjevan, pa ga može dekodirati i stari Celeron na 800 Mhz, naprimjer. Bitno je i da je procesor manji potrošač energije, kako bi ga (kao i napajanje) bilo što lakše koristiti s pasivnim hlađenjem...

Citiraj:
Sjetio sam se da je bilo priče kako se XP može vrtiti sa USB sticka, traži pojam BartPe USB. Sa njim možeš integrirati XP na USB sa foobar-om i pretpostavljam driver-om za USB DAC. Znači potrebna ti je matična ploča koja može bootati sa USB memorije tj. sticka u ovom slučaju. Postoji i druga mogućnost a to je da se XP instalira na SD/CF karticu. U tom slučaju mislim da ti je potreban *memorijska kartica* adapter u IDE. Napiši konfiguraciju koja bi sve to trebala vrtiti, koji je DAC u pitanju pošto sumnjam da je *nix zakinut za ASIO i eventualno da ti DAC proradi pod nekom distribucijom, onda je zamjenu za foobar moguće naći osim ako ti baš neki plugin treba za svakodnevno slušanje.
Sam USB DAC je 'srce' takvog sistema, pa bi ga vrijedilo nabaviti kada sve ostalo proradi u varijanti s 'običnom' zvučnom karticom. Imam više tih starijih P III i Celerona oko 800 MHZ, no ploče iz njihovog vremena baš i ne podržavaju bootanje s USB-a...

Ovaj adapter bi mogao biti hardversko rješenje za problem... no, gdje bi ga se moglo nabaviti i koliko bi koštao?

Citiraj:
Autor domis Pregled postova
Eh, da... to bi bilo to...

Je li tko imao priliku (i gdje???) nabaviti/isprobati takvo što?

EDIT:

Evo, upravo sam našao.... takav adapter imaju po cijeni od 50Kn - ovdje.

Ostaje još samo pitanje bi li u praksi Windowsi XP s takvim CF-om umjesto boot hard diska radili bez problema, ili bi bilo neugodnih iznenađenja?

Ima li itko iskustva s takvim komadom hardvera?

Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 12.12.2010. u 19:11. Razlog: spajanje postova
Mortimer je offline   Reply With Quote