Citiraj:
Autor tOta
Mislim da postoji i rješenje za ovaj problem, inače sviđa mi se ideja pokretača teme, FLAC player u vidu računala bez pokretnih dijelova.
|
Pa i ja mislim da je ideja dobra, a FLAC nije zahtjevan, pa ga može dekodirati i stari Celeron na 800 Mhz, naprimjer. Bitno je i da je procesor manji potrošač energije, kako bi ga (kao i napajanje) bilo što lakše koristiti s pasivnim hlađenjem...
Citiraj:
Sjetio sam se da je bilo priče kako se XP može vrtiti sa USB sticka, traži pojam BartPe USB. Sa njim možeš integrirati XP na USB sa foobar-om i pretpostavljam driver-om za USB DAC. Znači potrebna ti je matična ploča koja može bootati sa USB memorije tj. sticka u ovom slučaju. Postoji i druga mogućnost a to je da se XP instalira na SD/CF karticu. U tom slučaju mislim da ti je potreban *memorijska kartica* adapter u IDE. Napiši konfiguraciju koja bi sve to trebala vrtiti, koji je DAC u pitanju pošto sumnjam da je *nix zakinut za ASIO i eventualno da ti DAC proradi pod nekom distribucijom, onda je zamjenu za foobar moguće naći osim ako ti baš neki plugin treba za svakodnevno slušanje.
|
Sam USB DAC je 'srce' takvog sistema, pa bi ga vrijedilo nabaviti kada sve ostalo proradi u varijanti s 'običnom' zvučnom karticom. Imam više tih starijih P III i Celerona oko 800 MHZ, no ploče iz njihovog vremena baš i ne podržavaju bootanje s USB-a...
Ovaj adapter bi mogao biti hardversko rješenje za problem... no, gdje bi ga se moglo nabaviti i koliko bi koštao?
Citiraj:
Autor domis
|
Eh, da... to bi bilo to...
Je li tko imao priliku (i gdje???) nabaviti/isprobati takvo što?
EDIT:
Evo, upravo sam našao.... takav adapter imaju po cijeni od 50Kn -
ovdje.
Ostaje još samo pitanje bi li u praksi Windowsi XP s takvim CF-om umjesto boot hard diska radili bez problema, ili bi bilo neugodnih iznenađenja?
Ima li itko iskustva s takvim komadom hardvera?