Pozdrav.
Vidim da ovdje ima programera pa bi trebao par odgovora.
Uvijek me interesiralo kako je to programirati. Kad covjek nauci koristiti windowse, internet onda ga zanima kako je to zapravo napravljeno i dal se on moze okusati u tome.
Razmisljao sam da se bacim u te vode i probam sluziti kruh na taj nacin, ali postoje problemi. Osnovnoskolsko znanje mi je super, ali u gimnaziji se nisam ucio i imao sam jedva dva iz matematike.
Kaj se tice informatike, malo sam se susretao sa qbasicom u osmom razredu, ali to je bilo ono osnovno a=1 b=2, c =a+b. Posto kompjuteri pocivaju na zakonima matematike i logike, koliko je potrebno srednjoskolsko znanje tih predmeta da bi se moglo programirati?
Kao sto je i receno u temi, treba poceti od pocetka da bi se znalo dobro programirati. Kao sto vidim na wikipediji, postoji mnogo tih programkih paradigmi. iwwwek savjetuje da treba prvo savladati proceduralno programiranje, a onda objektno orijentirano.
Dal se moze preskociti koji korak i krenuti odmah sa objektno orijentiranim ili bas moram prvo savladati strukturirano, proceduralno i funkcionalno programiranje preko jezika qbasic, logo?
Znaci da bi radio jednog dana aplikacije za android i prodavao ih na mareketu moram sve isponova ili mogu odmah na C++, pa na javu?
Svebee kazes da si poceo ispocetka. Sad si celebrity sa svojom aplikacijom Trambus.

Kojim putem si ti isao?
Pitanje je zapravo dal se moze zaposliti ko programer da se ulozi godina dana truda u ucenje te vjestine? Npr. da hoces biti photoshop majstor, skines tutoriale i vjezbas do besvjesti. Dal mozes na takav nacin postati programer?
Cuo sam da je asp.net popularan, a i vidio sam da po oglasnicima traze takve programere. Kakvo predznanje je potrebno za to?