Pozdrav svima!
Umrla mi je maticna, i sada trazim nešto što ću upariti sa starim dobrim q6600 (G0).
Samo me muči što uzeti - novu P5Q turbo sa 2 godine garancije ili polovnu Maximus formulu sa 6 mjeseci garancije?
Nekako me sve vuče na formulu, ali imam još nekoliko dana za odluku. Procesor se hladi vodom, dosad je na P35 čipsetu radio na 1.45 V na 3.6 GHz (kod prethodnog vlasnika je išao i na 4 GHz). Memorija (8 GB ddr2), diskovi, napajanje, grafička - sve je ispravno, i mislim ih i dalje koristiti.
Ono što je najvažnije, potreban mi je veliki overclock jer preko ljeta radim dodatni posao (čisti matematički izračun gdje mi je svaki MHz bitan), proc bude opterećen 100% 12 sati na dan, grafička kartica tada nije bitna - obično izvadim 8800 GT i zamijenim je sa 8400 (da malo smanjim potrošnju struje). Ostatak godine je to "napredno" kućno računalo namijenjeno multimediji (uglavnom) i igrama (tu i tamo). Pretpostavljam da ću sa Formulom moći postići veći (stabilni) OC, ali, ako bih mogao na P5QD turbo mogao držati stabilno na npr. 3.8 GHz, možda bi bila bolji izbor (zbog kasnije prodaje - imati će garanciju, a formula tada neće). Zasad ću se držati ovog procesora, bitno mi je da izdrži još ovo ljeto pa ću najesen prelaziti na neki 6-jezgreni procesor.
Pa eto, ako netko ima volje dati kakav savjet, dobrodošao je