View Single Post
Staro 09.12.2010., 20:11   #184
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor creativo91 Pregled postova
Kao sto sam vec i naveo svaki test se moze interpretirati na bezbroj nacina i svako ga moze tumaciti kako mu odgovara.
Izgleda da nisam dovoljno jasan pa cu probati biti jos jasniji.

Kolika je razlika u min FPS u tom testu izmedju Q6600 i recimo i5 750?
Ovaj tvoj navod od dva FPS-a je u najmanju ruku netocan jer nisi naveo o kojem i7 se radi?
Ako uzmemo recimo i7 870 koji je cijenovno u razini i7 920 dobivamo razliku od 9 FPS-a.
Istina, kada se napise 9 FPS-a ne cini se mnogo ali kada se navede da Q6600 ima 17, a i7 870 min 26 FPS-a onda je razlika vec zamjetna.
Toliko zamjetna da se radi o igrivom i ne igrivom FPS-u.

@ Zli-deda

Niti jedna igra ne podrzava HT, dakle on apsolutno ne pomaze perfromansama grafickih kartica u igrama.
Da, HT pomaze kod sintetickih benchmarkova ali u ogranicenoj kolicini.

Q6600 i i5 750 se ne mogu usporedjivati logikom "ovaj ima 4 jezgre i ovaj ima 4 jezgre pa daju isti rezultat" jer radi o razlicitim arhitekturama samog CPU-a.
Ako te doista zanima utjecaj HT-a na igranje vjerujem da znas koristiti i kroz pola sata ce ti sve biti puno jasnije nego da donosis zakljucke na temelju "misljenja" par clanova ovog foruma.
Napisao sam o kojem se i7 radi, pozornije čitat molim
i7 920. A i nije teško zaključit ako sam naveo igru i broj fps razlike.
Pa sam zatražio tvoje objašnjenje u vezi toga da u tvom linku jedan i5 750 pere u svim osim jednog game bencha i7 920, pa ni to nisi objasnio, nego si počeo kružit okolo ko mačak oko vruće kaše, mislim daj argumentiraj kad te se lijepo pita