Citiraj:
Autor creativo91
Molim te da procitas jos jedanput moj post ali ovaj put sa razumijevanjem, evo da ti pomognem podvukao sam onaj "bitniji" dio.
Sada jos jedanput pogledaj onaj test (Far Cry 2) i reci mi razliku izmedju min fps-a q6600 i i5 750.
Pogotovo je zanimljiv i World in Conflict naravno zbog razlike u min FPS.
|
Citiraj:
Autor jopis
Čitam ja njega kao i svaki drugi s razumijevanjem.
U world in conflictu koji si naveo, da zanimljiva je razlika od 2 fps-a u minimalnim fps-ima između i7 i q6600 I još je to strategija koja je prilično zavisna od procesorske snage....
Al eto, naveo si igru, naveo si VAŽNOST min. fps-a, pa sad možeš i objasnit razliku od čak 2 (slovima: dva) fps-a više ako gledamo minimalne u korist višestruko skupljeg i dvije generacije novijeg high end procesora na toj kako ti kažeš neiskorištenoj grafi od strane q6600. Hvala unaprijed na objašnjenju tako velike premoći od 2 fps-a....
Jer što više gledam taj bench i činjenicu da je i5 fest jači u većini od i7.... 
Btw, meni osobno je važniji avg fps, da bude konstantan, nego min. koji se pojavi 3x u 2 sata igre...
|
Kao sto sam vec i naveo svaki test se moze interpretirati na bezbroj nacina i svako ga moze tumaciti kako mu odgovara.
Izgleda da nisam dovoljno jasan pa cu probati biti jos jasniji.
Kolika je razlika u min FPS u tom testu izmedju Q6600 i recimo i5 750?
Ovaj tvoj navod od dva FPS-a je u najmanju ruku netocan jer nisi naveo o kojem i7 se radi?
Ako uzmemo recimo i7 870 koji je cijenovno u razini i7 920 dobivamo razliku od 9 FPS-a.
Istina, kada se napise 9 FPS-a ne cini se mnogo ali kada se navede da Q6600 ima 17, a i7 870 min 26 FPS-a onda je razlika vec zamjetna.
Toliko zamjetna da se radi o igrivom i ne igrivom FPS-u.
@ Zli-deda
Niti jedna igra ne podrzava HT, dakle on apsolutno ne pomaze perfromansama grafickih kartica u igrama.
Da, HT pomaze kod sintetickih benchmarkova ali u ogranicenoj kolicini.
Q6600 i i5 750 se ne mogu usporedjivati logikom "ovaj ima 4 jezgre i ovaj ima 4 jezgre pa daju isti rezultat" jer radi o razlicitim arhitekturama samog CPU-a.
Ako te doista zanima utjecaj HT-a na igranje vjerujem da znas koristiti

i kroz pola sata ce ti sve biti puno jasnije nego da donosis zakljucke na temelju "misljenja" par clanova ovog foruma.