Citiraj:
Autor creativo91
Da slazem se Fermi trazi sto jaci procesor no isto tako normalno da ti nije HD 4870 bila bottleneck kada koristis 19" monitor, da se radi o vecoj rezoluciji vjeruj mi da bio osjetio razliku.
Nakon sto sam Q6600 @ 3.0 Ghz zamjenio sa i5 750 @ 3.6 Ghz koristeci GTX260 osjetio sam boost pogotovo u min FPS-ovima.
|
Citiraj:
Autor jopis
Zbilja ne kužim toliku famu oko tog vražjeg bottlenecka, pa toliko zagovaraš i5 i onda staviš link na kojem i7 ima CIJELA 3 avg fps-a više od q6600, a i5 ima 5 više (far cry). Woow, strašno mi to znači kad se igram, i to još je ovo gore na stocku, znači kad se oc-a rezultati se znatno popravljaju.
Da se razumijemo, nisam blesav da ću tvrdit da su to procesori istog ranga i mogućnosti, ali u današnjem gejmanju gdje je 80% igara još uvijek daleko ovisnije o višem taktu i 'vidi' samo 1 ili max dvije jezgre....
Ako Bog da sreće, u 1. mjesecu bi trebala sjest jedna hd6870 pa ćemo vidjet tko je i koliko u pravu....
Mod sorry na off-u 
|
Molim te da procitas jos jedanput moj post ali ovaj put sa razumijevanjem, evo da ti pomognem podvukao sam onaj "bitniji" dio.
Sada jos jedanput pogledaj onaj test (Far Cry 2) i reci mi razliku izmedju min fps-a q6600 i i5 750.
Pogotovo je zanimljiv i World in Conflict naravno zbog razlike u min FPS.
BTW ovo nije off topic jer ovakvim postovima tj. komentarima dajemo do znanja korisnicima foruma da nije dovoljno kupiti samo high end grafu nego je potrebno uskladiti i ostale komponente sa njom kako bi cijeli sistem davao najbolje performanse.
Isto tako neprecizno je navesti da kada se Q6600 oc-a daje bolje performanse jer naravno da i oc-ani i5/i7 procesori daju isto tako bolje performanse s time da se mogu "vise" i "lakse" oc-ati. Potjerati jednog i5 750 Ghz na 4.0 Ghz nije neka mudrost dok je sa Q6600 to moguce postici samo na vodi.
Off topic:
Možemo mi ovdje raspravljati do sutra i svatko može naravno na svoj način tumačiti rezultate navedenog benchmark-a.
No ako se taj benchmark pokusa protumaci objektivno i sa razumijevanjem moze se doci do zakljucaka da je q6600 nedovoljan da u potpunosti zadovolji potrebe GTX 280.