Citiraj:
Autor creativo91
Da slazem se Fermi trazi sto jaci procesor no isto tako normalno da ti nije HD 4870 bila bottleneck kada koristis 19" monitor, da se radi o vecoj rezoluciji vjeruj mi da bio osjetio razliku.
Nakon sto sam Q6600 @ 3.0 Ghz zamjenio sa i5 750 @ 3.6 Ghz koristeci GTX260 osjetio sam boost pogotovo u min FPS-ovima.
Naravno ovisi od igre do igre, neke niti ne podrzavaju quad-a no recimo u Battlefield Bad Company 2 je bila osjetna razlika.
Evo samo jedan primjer za ostalo slobodno koristi
http://www.hardwarecanucks.com/forum...review-17.html
BTW ovdje se isto vidi razlika u performansama izmedju q6600 i i5 750 koristeci GTX 280.
|
Zbilja ne kužim toliku famu oko tog vražjeg bottlenecka, pa toliko zagovaraš i5 i onda staviš link na kojem i7 ima CIJELA 3 avg fps-a više od q6600, a i5 ima 5 više (far cry). Woow, strašno mi to znači kad se igram, i to još je ovo gore na stocku, znači kad se oc-a rezultati se znatno popravljaju.
Da se razumijemo, nisam blesav da ću tvrdit da su to procesori istog ranga i mogućnosti, ali u današnjem gejmanju gdje je 80% igara još uvijek daleko ovisnije o višem taktu i 'vidi' samo 1 ili max dvije jezgre....
Ako Bog da sreće, u 1. mjesecu bi trebala sjest jedna hd6870 pa ćemo vidjet tko je i koliko u pravu....
Mod sorry na off-u