View Single Post
Staro 08.12.2010., 15:35   #6
RisingPower
čudovište

RisingPower's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Prije svega, hardflat ima pohvale što se potrudio pomoći. Definitivno jedno od boljih iskustava na ovom forumu...

Citiraj:
Autor Joke Pregled postova
Nepotreban ti je bilokakav eksterni hard ili nesto, (gore sam ti naveo vec gdje mozes spremit image)..
Tako da ako nemas drugu particiju/disk u komp. onda se posluzis sa necim od gore navedenih stvari.
Iskreno, nemam flat pa mi je malo nezgodno gledati filmove. Pisane upute su mi neopisivo draže.

Nije mi jasno što misliš pod time da mi je nepotreban eksterni hard? Snimiti (i splitati) image na neki optički medij je užasno nepraktično, a ostale particije su mi više-manje napunjene...
Ili si možda mislio da pokrenem acronis i tamo zapržim ono za bootabilni cd? To ionako namjeravam napraviti...
Znam da puno kompliciram, ali malo se bojim preko windowsa vraćati image (u slučaju da mi kakav virus napravi nered); stoga mi je bootabilni cd i usb disk nekako bolja varijanta (nadam se da alat sa tog boot cd-a uredno prepoznaje i manipulira sa usb diskovima)...

Još dva pitanja za kraj:
Je li bootabilni cd napravim tako da u acronisu odem na "tools&utilities", "rescue media builder", slijedim upute dok ne dođem do opcije CD-R/RW i napravim sve do kraja?

I drugo, što znači opcija "backup unallocated space" kada idem praviti image particije? Na netu ništa opširnije ne mogu naći... Kod mene je to bilo uključeno "za svaku sigurnost", pa se nadam da mi se neće pojaviti neki problemi ako ću morati vraćati takav image...