Bok,
nedavno mi je komp poceo cudno zujat. kad sam ga otvorio zujanje je dolazilo iz ventilatora od northbridg-a.nisam nista poduzimao vec sam pustio misleci kad krepa vent zamjenit cu ga.tako je i bilo, zujao je par dana i tih dana je komp radio normalno.kad je vent krepao(prestao se vrtit) na kompu su mi pocele iskakat razno razne crte(horizontalne,vertikalne,ljubicaste,zelene,...)nakon crta komp se ugasio(black screen) i poceo pistat...nakon toga nije htio radit normalno tj kad bi ga upalio uspio bi bootat windowse i onda bi na desktopu nakon par minuta pocelo sarenilo(vidi slike).
ventilator je promjenjen,no slika je i dalje šarena i nemoguce je radit na kompu.
šarenilo pocne odmah kad se pokaze boot screen(gdje pisu stvari o kompu blabla), te se nastavljaju sve gore i gore. Jedino gdje nema sarenila je BIOS,tam je prikaz normalan.
pokusao sam zamjenom kabela,reinstalacijom drajvera al nista od navedenog nema efekta. pokusat cu stavit drugu graficku a svoju probat kod nekog(ak nadjem nekog tko jos ima agp utor na maticncoj

)
konfiguracija
amd athlonxp 2500m
1gb rama
radeon 9800pro(xt)
win xp
epox 8rda3+
evo i slika šarenila:
HELP
[img]http://img0.uploadhouse.com/fileuploads/7158/7158050-holder-
b37b2bbbd91f676eb959386ab73c21b0.jpg[/img]