Citiraj:
Autor Mar
Zašto bi cijeli OS prebacio na SD? Koje su prednosti i ne troši li SD više struje nego ugrađena memorija?
Jasno mi je da ove aplikacije bi trebalo prebacit (ili s onim shell programičićem napravit da se instaliraju na SD po defaultu), ali ne vidim prednosti u oslobađanju interne memorije?
|
Ne prebacuje se cijeli os, samo aplilkacije. Prednost je što se onda sve aplikacije sa svim podacima instaliraju na "internu" memoriju. Kod Froyo app2sd se samo aplikacija instalira na sd card a data obično ide na internu koja budimo iskreni nije baš velika i može se vremenom popuniti Zapravo ovisi o profilu korisnika, nekome treba puno memorije za aplikacije (igre) nekome ne. S ovime je granica kartica no preporučeno je ne ići preko 2GB.
Također kod Froye spajanjem mobitela kao vanjskog diska na računalo aplikacije koje su instalirane na karticu postaju nedostupne što kod ovog moda nije slučaj.
Iako je Froyo app2sd i dalje prisutan nema smisla ga koristiti jer ispada da se prebacuju aplikacije sa "interne" memorije na karticu tj. s ext particije na kartici na fat particiju na kartici.
Citiraj:
Autor Mad_Duke
Pa troši isto "struje" imao ti aktivni dio OS-a ili samo programe koji se koriste 
|
E sad ovo je priznajem upitno i još testiram. Vjerojatno si u pravu, bile samo aplikacije na kartici ili aplikacije sa podacima potrošnja bi trebala biti slična.
Citiraj:
Autor Mad_Duke
Mene jedino zanima ako netko zna kakva je brzina interne naspram neke prosječne sd kartice.
|
Ovisno o kartici koja se koristi. Rezultat testa kod mene sa class 4 karticom pogledaj u mom prethodnom postu
Moj razlog ovom eksperimentu je edukativne naravi. Da naučim nešto o Androidu, strukturi, Linuxu, dobijem eye candy HD rom, ubrzam ionako brz uređaj...