Ne želim ovdje bit protisov "fiškal", međutim mogu se samo složiti s nekim tvrdnjama iznad iznesenim:
Kod kupnje na daljinu su u pravu, naš inspektorat odredbe ZOO doista tumači na način da ako dođeš u poslovnicu po naručenu robu, imaš priliku "pregledati" o čemu se radi, i u tom slučaju nema kupnje na daljinu. Upisao sam trgovačkoprvni smjer na petoj godini na faksu pa sam trenutno poprilično uključen u tu svu problematiku.
Drugo: Ako netko želi konfiguraciju fino složenu, istestianu, nakon što se posavjetovao s prodavačem koji mu je iznio nekoliko prijedloga neka ne ide u Protis! Kao što i sami kažu, a i ako ste jednom samo bili kod njih ste mogli vidjeti: dečki koji tamo rade imaju pune ruke posla, non stop obrađuju narudžbe, stalno netko zove, podiže robu. Sad, da bi to sve malo ubrzali i poboljšali, trebali bi u smjeni zaposliti još 2-3 čovjeka, i uzet veći prostor. Kad bi to napravili, nebi im se ovakve cijene isplatile, i poskupili bi.
Ja sam kod njih kupovao više od 10 puta. Ni jedan jedini put nisam imao nikakvih problema. Naprave mi ponudu, platim netbankingom, kroz sat-dva dobijem obavijest da je ponuda plaćena, i nekad sam čak isti dan dobivao naručeni HW (ako sam platio ujutro, poslije 17 sam podizao robu). Kad sam naručivao više stvari (tipa cijeli komp), očekivao sam da ću čekati više, ali uvijek je sve stiglo drugi-treći dan.
Da rezimiram ovaj poduži post: Svatko tko kupuje odlučuje kaj će sa svojim novcem. Ako se ne razumije previše, otić će negdje gdje može dobit savjet, gdje će mu sastaviti i istestirati konfu. I normalno je da to plati skuplje.
S druge strane, ako kupujem HW da sam sastavim konfu, ako točno znam što mi treba, i želim proć kaj jeftinije, ići ću u Protis. Za dan duže čekanja ću preživjeti da mi ostane 500 kuna na konfu od 5000. Ako želim isti dan dobit sve potrebno, ako mi je hitno, opet neću ići kod njih, otić ću kod nekog ko to ima sve na skladištu, i opet platit skuplje.
Sve se plaća ljudi. Savjet prodavača i njegovo strpljivo objašnjavanje vam neće nitko evidentirati na računu, ali će u toj trgovini biti skuplji HW. Isto i brzina, dođeš u trgovinu, uzmeš odmah sve što želiš, to isto košta.
I naravno, dogodi se da netko čeka i više, to je jednostavno zakon velikih brojeva, na taj broj ponuda se mora dogoditi jedan- dva zajeba. Ko god kupuje kod njih mora toga biti svjestan, i to prihvatiti kao nešto što se može dogoditi. I da se razumijemo, to se događa i u drugim "boljim, bližim kupcu, uljudnijim i skupljim" trgovinama.