ekipo, help needed.
nabavio sam si nedavno sub, kao dopuna sistemu. neznam vam reć model, aiwa nešto, 50tak W, za moju sobu dovoljno ohoho, nemam pojma koliko to može bit glasno, jer nisam nikad odvrnuo. našao sam mu idealno mjesto u sobi, da šta manje rezonira i da nemam feeling da mi bas dolazi odnekud daleko. to "idealno" mjesto je toliko idealno da nemam pristup kotroli glasnoće, koja mi je potrebna.
inače, spojen je na cambridge audio 640a, ali na izlaze za B zvučnike.
frend ima 2.1 sistem od logitecha, naravno opet neznam model, ali ima kuščinu subwoofera da se stan trese. i on ima volume i bass kontrole na malenom daljincu koji je nadohvat ruke. to bi si htio i ja izvest, da si stavim potenciometar na stol. imate neki savjet kako to elegantno rješit? i naravno ne preskupo, neki DIY je ok, lemilica mi dobro leži, a kućište bi izvukao odnekud.
tada mi dolazi problem - kako to izvest? sub mi ima mono line in, a na pojačalu nemam sub out, nego samo stereo preamp out. mogu li lijevi i desni kanal na preamp izlazu spojit u jedan mono kanal, to dofurat na mono potenciometar, i iz njega dalje u sub? hoće li to smetat pojačalu, ili mi na neki način promijenit zvuk koji ide na zvučnike?