Citiraj:
Autor Joke
Usput povadi sve PCI kartice, i dodatne gluposti koje imas..
Onda se igraj sa testiranjem same kartice i slicnog!
|
Povadio, usput sam i 2 plocice rama izvadio. I dalje isto.
Citiraj:
Autor Burko
tako da cupaj ova sranja koja garant ne koristis ni klinca, a pogotovo modemi hoce uzrokovati sranja. USB isto moze biti uzrok sranja, bracket, koliko god bilo smijesno jer je to zapravo - produzni kabel. ali sta jest - resetirao mi je jedan komp i bacao mu BSOD-ove......
uglavnom vadi sve to van, i spoji na neko normalno napajanje.
|
Necu komentirati ovo za PCI kartice, ali da ih koristim - koristim ih.
Izvadio sve van, i dalje nema slike kad se ucitaju driveri. Premjestim ram u drugi slot, opet pise "Mode not supported".
Smatram da je navedeno LC Power 400W napajanje dovoljno normalno da bi pogonilo taj komp. Cak je jos uvijek pod garancijom.
Upravo mi je stigao tvoj AOpen, tako da cu sad s njim isprobati. Iako se ne nadam da ce biti drugacije...
Citiraj:
Autor [GOW]Nec
Malo sam gledao slike te ploče po netu, izgleda da postoje u dvije izvedbe. Jedna ima onaj LED ekrančić za prikazivanje geški, druga ne.
S obzirom da ga nisi nigdje spomenuo, pretpostavit ću da je tvoja "ova bez".
Pregledaj da ti nije možda ventilator ukopčan u krivi konektor, bilo je ploča koje odbijaju suradnju ako dotična zujalica nije spojena/ako je rpm senzor riknuo i sl.
Preflashaj bios. Vjerojatno nije on, prije da je ploča, ali ništa ne košta (ako ne nestane struje) a možda riješi problem.
Povadi sve jumpere i složi ih unutra ispočetka. Možda je koji krivo utaknut pitaj boga zbog čega. Možda ga ni nema.
Probaj sa nekom drugom grafičkom, po mogućnosti PCI.
Termalni senzor ne bi smio biti riknut, nisam to barem nikada vidio. Njemu ćemo vjerovati da je ispravan.
Pipni malo NB, da se možda on ne kuri?
Ovo su samo neke od gluposti što su mi pale na pamet, ali ne košta te ništa da probaš.
|
Ploca ima pasivne hladnjake i ima ekrancic.
Ventilatora nema, tako da cu to izostaviti.
BIOS cu vjerojatno preflashati tokom dana.
Svi jumperi koji su na ploci su za FSB (100/133 ili 133/166/200Mhz) i Clr cmos, tako da mislim da u njima nije nikakav problem.
Kako sam vec naveo, s R9250 sve radi u najboljem redu (izuzev prikaza temp i voltaze).
Pa i da rikne termalni senzor, zar oba odjednom? I svi seznori temperature?
Prije da je s chipom koji prikazuje te podatke nesto.
Probao sam chipset i sl, OK je.