View Single Post
Staro 06.12.2010., 10:44   #1018
TheToX
Registered User

Datum registracije: Nov 2008
RE: Nokia 5800 - probrem sa "light snensor-om" - senzor ne radi?

Citiraj:
Autor GOC Pregled postova
Sve ovisi ako imaš garanciju. Ako imaš vrati ga da ti servisiraju, ali ni u kom slučaju nemoj reći da ti je ispao, već da je "senzor prestao raditi" ili nešto. Nije do FW to ti je nešto puklo kod senzora ili je neki komadić ili prljavština stala između senzora i touchscreena.

Ako nemaš garanciju uzmi onaj plastični pen što si dobio uz mob, odvoji prednji dio maske polako, imaš na netu slike i uputstva, pazeći da ne povućeš kabel kojim je touchscreen pričvršćen za matičnu ploču s gornje ljeve strane moba. i pogledaj da li senzor lići kao na slikama, da li mu nešto smeta, da li je taj dio touchscreena proziran. Upali mob i probaj zvati, stavi prst na senzor i makni da vidiš jel funkcionira dok je ekran maknut. Ako ne, ne gine suživot s takvim mobom jer ti to nijedan servis bez garancije neće zamjeniti.
Hmm... A prljavština sigurno nije. Senzor je radio i nije mu ništa bilo. Tek nakon pada je presto.
Nemam, nažalost, garanciju. Istekla je. Našao sam ja slike kako se rastavlja i htio sam usporedit kako bi senzor trebao izgledat, ali nisam nigdje uspio nać kvalitetnu i dovoljno veliku sliku da uspijem vidjet senzor. Sve su neke mutne slike...
Možeš li mi poslat neku sliku tog senzora, dat neki link ili nešto... Ili bar uslikat svoj senzor?
=)
Samo ne kužim kako je moglo nešto puknut (ili se razbit) na senzoru, a sve oko njega je savršeno čitavo? I još, kad se otklopi mob, vidi se da je taj senzor dodatno presvučen zaštitnom gumom... Kak se uspio pokvarit?
TheToX je offline   Reply With Quote