Ponovno ja s problemima... Da ne duljim:
Grafa je nVidia GeForce 6600GT AGP 8×, 128MB, 128Bit, 2×DVI.
Ploca je EPOX 8RDA3i
Procesor AMD Athlon XP 2500+
Ploca od nedavno ima nekih problemcica... Stajala je par mjeseci u kucistu, sve je bilo u najboljem redu, jedan dan upalim i sve temperature i naponi su 0. Ni clrcmos ni nista nije pomoglo.
U meduvremenu sam kupio grafu 6600GT i napajanje uzeo iz HTPC kompa, spojim to sve i upalim. Ima slike, u biosu podesim FSB i sve, sve najnormalnije radi. Ugasim komp i promjenim disk, upalim i na monitoru pise Mode not supported. Restartam, opet isto. Iskljucim HDD, opet isto. Spojim DVI-VGA adaptor i slova na monitoru su umjesto bijele boje, svijetloplave boje.
Napominjem da se ovdje ne radi o radu u OSu, nego u BIOSu i POST podacima.
Izvadim grafu van, ponovno stavim, spojim kao DVI i dalje nema nikakve slike, samo pise mode not supported. Molex napajanje grafe je OK spojeno.
Grafa je stajala ~2mj u kompu i ovo je prvi put da ju koristim nakon bivseg vlasnika (koji je rekao da ju je zadnji put koristio isto tako prije ~2mj i da je grafa ispravna i Win7 bez problema radi na njoj).
Stavim radeonku 9250, i evo me, sve radi bez ikakvih problema.
Primjetio sam da se CPU hladnjak znatno vise grijao s GF6600GT nego s ovom 9250. To je normalno ili (govorimo o "radu" u BIOSu i POSTu)?
Da li je procesor preslab za grafu ili je grafa neispravna ili sto?
Ccmos sam vise puta radio i nista, uvijek ista poruka.
Da li ima netko iz ZG ko bi mogao odvojiti 10ak minuta pa da isproba grafu (samo da li posta)?
Hvala.