View Single Post
Staro 03.12.2010., 23:29   #887
Terabyte
Registered User

Terabyte's Avatar

Datum registracije: Mar 2009
Nitko nije rekao da je Caritas ili slično, naravno da ima profit ali je minimalan radi male marže, samim time ne može si niti priuštiti nikakve lance i više radnika da pokrije kompletan posao, i od tuda kreće cijeli problem.

Nakon hrpe loših iskustava ljudi će i dalje doći kupovati kod njih bez obzira na njihovo loše ponašanje i lošu usluga baš iz razloga jer su među naj jeftinijima i svjesni su toga ( kupci ).

Nisam u toj branši ( to radim iz gušta ), ali sam u poslu u direktnoj prodaji i znam šta je rušenje tržišta i dumping cijena. Npr

Svaki HP proizvod koji se vidi i na HP-ovoj stranici ima MPC ( znači MINIMALNA PREPORUČENA CIJENA )

Pogledajte za bilo koji proizvod od Protisa ili bilo koje druge firme slične di je ta cijena ispod MPC cijene, daleko niža.

Šta znači da ruši cijene koje je uvoznik postavio kao takve, šta dalje znači da ruši tržište jer se i drugi povlače za njim itd...

S jedne strane su uvoznici krivi šta mu uopće daju robu. Gledaj to ovako:

Ti uvoziš nešto i prodaješ to u 20 maloprodajnih dućana i kažeš svima cijena je za taj i taj artikl 200 kn

Svi se drže te cijene i svi prodaju sa istom zaradom taj proizvod, kupci sretni, veleprodaja sretna itd...

I onda se nađe jedan od te dvadesetorice koji krene to prodavat za 180 kn. Kupci automatizmom idu na tu stranu a ostalih 19 negoduju i ako veleprodaja to ne uredi i ostalih 19 će morati kad tad spustiti cijenu.

Šta smo dobili sa tim, hrpu firmi koje se bore za sve manje mrvice sa sve lošijom uslugom.

Jer ako ti kupce krajnje uvijeriš i naučiš da nešto stoji 20 kn ( kao cigarete ) nije bitno di će kupovati, jer zanju da je cijena svugdje ista, bitan će im biti doživljaj i usluga koju dobivaju

3) Ako nisi iz grada znam da je malo zajebanije, svjesni smo svi toga u Hrvatskoj
Terabyte je offline   Reply With Quote