View Single Post
Staro 03.12.2010., 22:43   #885
Matta
El Mattador
Moj komp

Matta's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Slaba ti je logika.

Par stvari:

1. Razumno je pretpostaviti da Protis:
a) nije Caritas;
b) nije na drzavnim subvencijama;
c) nema gazdu mazohista.

Slijedom toga, moze se lako zakljuciti da Protis radi iz razloga da donese profit. Koliki - sasvim nebitno za cijelu pricu (gazda je izabrao put za koji mu se cini da bi ga trebao izdvojiti od ostalih: biti jeftin). Bitno je to da ta trgovina radi da zaradi. Dakle, bilo kakvo lose ponasanje trgovaca koji unutra rade i lose usluge koje pruzaju automatski se reflektiraju na promet, te time i na zaradu. Nejavljanje na telefon ili neodgovaranje na mail jos i mogu razumjeti i moglo bi se uklopiti u tvoju tvrdnju ali preseravanje sa ostalim stvarima, "vozanje" musterija, se ne smije dogadjati ni pod razno. Reći da manja cijena automatski povlaci i losu uslugu je glupo. Sta cemo onda reci za ducane koji se ovdje spominju kao losi a imaju cijene koje bi ih trebale svrstati u vrhunske ? Ukratko - tvoje generaliziranje je promaseno.

2. 500 kuna razlike na 4500 kuna nije malo, a toliko mi je bila razlika kad sam neki dan uzimao neke stvari. Na kraju nisam uzeo u Protisu zbog losih iskustava ljudi ovdje nego sam uzeo u Optimumu. I sta sam dobio ? Dobio sam to da sam cekao jebenih 10 dana da moja narudzba dodje na kucni prag (u uplata je sjela na njihov racun vec prvi dan). Dobio sam to da mi se jave tek nakon 3 dana da mi kazu da je sva roba dostupna. Dobio sam to da mi nakon 5og dana kazu da roba jos nije poslana zato sto jedan artikal jos nisu dobavili.
I sad mi reci sta sam ja dobio za 500 kuna razlike ? Kurac od ovce, eto sto.

500 kuna je devetina ukupne svote. Nije malo i, sto je najvaznije, nisam ih nasao na cesti. Ako cu ih kasnije zapaliti u kanti ili propiti sa drustvom barem cu imati tu sansu. 500 kuna danas, 500 kuna opet za 4-5 mjeseci pa 500 kuna opet na kraju godine. 1500-2000 kuna godisnje razlike za iste stvari, halo ? Kad ih dam "profesionalnim" ducanima i "strucnim" osobama to je isto k'o da sam ih bacio u vjetar.
Moras shvatiti da na nasem trzistu ducana informaticke robe "siroke potrosnje" nema vise ducana koji nije zgrjesio. I kome onda davati x kuna vise kad od svakog ocekujem da me jebe k'o malog majmuna ?

3. Nadalje, nije lakse "doci u neki normalan ducan" i "porazgovarati sa trgovcem" i "dobiti kompletnu uslugu". Zasto ?
Zato sto nije svatko iz grada kao ti, u kojem se nalazi 99% ducana informaticke robe, i gdje je lakse i brze otici po robu u ducan nego koristiti webshop i dostave. Naravno, ista stvar se odnosi i na slucaj reklamacija. Jer nije isto kad trgovci pricaju sa likom licem u lice i kad se obracunavaju sa Petrom Petricem iz Petricevaca, 500 km daleko od ducana. Pogodi tko ce bolje proci.

4. I za kraj: ma koji vrazji damping cijena i rusenje trzista ?! O cemu ti pricas ? Da je to uistinu tako Protis sad ne bi bio u "psecoj kucici" i zajebavao musterije. Bio bi lanac ducana po cijeloj Hrvatskoj i zajebavao bi musterije.
Dosta artikala ima istu ili vecu cijenu od najjeftinijeg ducana u Hrvatskoj u datom momentu. Damping cijena i rusenje trzista je svjesni korak tvrtke da namjerno gubi ili bar ne zaradjuje na prodanim artiklima u cilju da porazi konkurenciju u odredjenom vremenskom periodu. Cisto sumnjam da gazda Protisa takvu ideju uopce ima na pameti.

Kao sto rekoh, jedina nada za opstanak na ovakvom trzistu mu je da ima nize cijene od drugih. Naravski da mu usluga ne moze biti kao kod velikih tvrtki i to postujem. Ali niska cijena ne moze biti izlika za varanje kupaca pri kupovini i pri eventualnoj kasnijoj rekplamaciji i za ignoriranje zakona o potrosacima i ostalih zakona. To uopce nema veze sa tvojim tvrdnjama da je "niska cijena = neadekvatna/losa usluga".