View Single Post
Staro 18.01.2005., 00:02   #18
gospar
Faraon

gospar's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
moja pogreska davno sam imao tu karticu povezivala se van kucista s 2D karticom crnim jedva savitljivim kabelom.

Ne, niti jedna od tih kartica nije imala mogucnost "spajanja u SLI". Napalm (VSA-100) je bilo ime cipa koji je bio implementiran u SLIu na Voodoo5 karticama, kao dva (5500) ili cetri (6000) chipa. I samo je ovaj potonji (svega nekoliko kartica je izaslo) zahtijevao eksterni adapter.Ne, niti jedna od tih kartica nije imala mogucnost "spajanja u SLI". Napalm (VSA-100) je bilo ime cipa koji je bio implementiran u SLIu na Voodoo5 karticama, kao dva (5500) ili cetri (6000) chipa. I samo je ovaj potonji (svega nekoliko kartica je izaslo) zahtijevao eksterni adapter.

da to sam napisao... samo u obliku price da si pustio muziku osjetio bi prelaze kad je zarez

Inace, ta mala koorporacija po imenu nVidia je izdala 1995 NV1, jedan od prvih 2D/3D akceleratora, kao multimedijalnu karticu koja je sadrzavala i zvucnu karticu na sebi. Inace, nije mi jasno sto mislis pod imenom Riva TNT 1, buduci da je Riva NV3 a TNT NV4 chip...

1995 godine nitko ziv u hrvatskoj i svijetu nije imao pojma za tu tvrtku niti si igdje u svijetu mogao kupiti iti jedan njihov proizvod bez da ga specijalno trazis. buduci da takva kartica u to vrijeme je kostala 1000000000$$$$$. niti je i jedna igra 1995 imala 3D podrsku niti su open gl i d3d bili implementirani u directx ako je uopce directx u ono vrijeme, 1995 je sve islo u dosu. pa neznam gdje bi se ta tvoja space shuttle kartica uopce dala upotrijebiti u igrace svrhe.

nemoj sad googlat neku igru 95 imala 3d instrukcije za 2d/3d kartice u dosu jer ako mi navedes nego norvezanina koji je napisao 3D igru zohar jede zohara to samo pokazuje da nisi shvatio u cemu je bit.

siguran sam da i unatrag 20 godina su postojali dvo jezgreni procesori za racunala ali ja ga nemam niti itko u trgovini zna sta je to, sto znaci da se firme poput.. izmisljam UNITED CYBERNETIC RESEARCH nece svrstavati u veliku firmu koja prije svih za specijalno trziste izdavala taj procesor prije svih nego kao sto sam rekao u MALU NEPOZNATU FIRMU koja ako uspije pobijedit intela i amdea ubuducnosti cemo joj priznati status.

To sto je ATI bio prisutan na grafickom trzistu 10 godina prije nVidija i 3DFXova je druga prica...

isti odgovor cjepidlacis te tvrtke su bile posve nevazne i nepoznate za bilo kojeg igraca ja neznam da sam bilo koga pitao u ono vrijeme za NVIDIA i ATI da bi mi ista o njima mogao reci.

ubuduce samo slusaj pricu

P.S

nije mi jasno sto mislis pod imenom Riva TNT 1, buduci da je Riva NV3 a TNT NV4 chip... [/I]

kako si tezak mislim, kad otvoris neki bug iz 1997 godine i procitas u nekom cijeniku o grafickim karticama na onu gdje pise RIVA TNT 1. stalno nesto pametujes jebote cip kad procitas cijenik i kupis dobit ces da je ustekas i da igras
gospar je offline   Reply With Quote