View Single Post
Staro 18.01.2005., 00:00   #17
>>>KUKY<<<
Premium
Moj komp

>>>KUKY<<<'s Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Citiraj:
Originally posted by Bubba
[B]z-depth=0. U cemu je problem, osim u tvojem kardinalnom ne poznavanju tematike, ciju sam evokaciju do sada vjesto eskivirao?

[B]

Banshee (V2 bez jednog TMUa)... Nativno, djelomice se slazem s tobom, kao i dio krivice koju svaljujem na M$. Tehnicki, niposto. Naravno, nemoj mi stavljat rijeci u usta jer ja ovo nisam rekao.

[B]

Tko je spominjao 3D ubrzivacke APIje? V2 podrzava DirectDraw i radi jako lijepo u 1024x768@16bit kao sekundarna kartica.

Kad vec hoces...

eksterno van kucista se spajali jednim SLI kabelom

Eklatantan primjer tvojeg (ne)poznavanja V2 SLI problematike. To je inace pass through kabel, SLI kabel je bio unutar kucista.

ubrzo nakon toga izlaze VOODOO 3, 4 pa 5 koji se cak prikljucivao sa strujnim adapterom u struju jer mu napajanje nije davalo dovoljno struje a svaki od tih mocnih impulsnih akceleratora imao je mogucnost spajanja u sli

Ne, niti jedna od tih kartica nije imala mogucnost "spajanja u SLI". Napalm (VSA-100) je bilo ime cipa koji je bio implementiran u SLIu na Voodoo5 karticama, kao dva (5500) ili cetri (6000) chipa. I samo je ovaj potonji (svega nekoliko kartica je izaslo) zahtijevao eksterni adapter.

a mala korporacija po imenu NVIDIA odmah nakon 3dfxovog VOODOO 2 uzvraca i konstrurira prvi prototip 2D-3D lakog razaraca po imenu RIVA TNT 1

Inace, ta mala koorporacija po imenu nVidia je izdala 1995 NV1, jedan od prvih 2D/3D akceleratora, kao multimedijalnu karticu koja je sadrzavala i zvucnu karticu na sebi. Inace, nije mi jasno sto mislis pod imenom Riva TNT 1, buduci da je Riva NV3 a TNT NV4 chip...

pred kojim sva strasna oruzja poput voodoo 3, 4 i 5 unatoc njihove ogromne snage gube trzisnu utrku jer riva DEFIANT je u jednoj maloj letjelici imala sva oruzja i karakteristike 3D akceleratora i 2d krstarica.

Naravno, u doba V3,4 i 5 su vec izasle TNT2 tj. Gf 256 kartice, no dobro...

onda se pojavio ATI .... ali to je vec druga prica muhahaha

To sto je ATI bio prisutan na grafickom trzistu 10 godina prije nVidija i 3DFXova je druga prica...
voodoo nije 2d ubrzivac
Dakle nemoguce je pokrenutu neku 2d igru na njoj.
da