http://www.notebookshop.com.hr/product.asp?id=5001
grafa nije nesto, ali je cijena super za sve sto se dobije
btw imam jednog maca godinu dana, i moram ti reci da nije tako bajan kao sto si opisao...
prvo, grije se uzasno dok vrti neku igricu, ili nedaj boze flash, a zbog kucista sav topli zrak piri gore van sto uzasno grije ekran, i ne mozes ga drzati na nogama jer je prevruce, cak zna biti i dosta vruce dok film gledas (djelomicno rjeseno ciscenjem na servisu).
nadalje, da ne spominjem cijenu... 16 000 kuna za komponente koje mozes naci u racunalu od 8 000 kn, naravno kod nas takvi modeli ne postoje, vec ovi sto si ti spomenuo, dakle, uvijek nesto fali, ali to nije da nema alternative macu, vec nema alterantive macu u RH...
trece, krajnja nesposobnost na servisu. mac probook je curin u biti, i dala ga je na ciscenje (zbog garancije ne zelimo otvarati) i usput zalili smo se na to da na ekranu svakih par sekundi pukne nakratno horizontalna crta tek tolko da je oko zamijeti... ono pocne zivcirati covjeka... i naravno nisu otkrili u cemu je problem... kasnije kad sam uhvatio vremena sam se isao igrati i nakon 3 minute skuzio da je upaljena integrirana grafa non-stop i da kod nje crte se pojavljuju, i onda sam prebacio na pci grafu i sad radi normalno...
cetvrto... baterija... odlicna... na pocetku... nakon godinu i pol dana, vise ne drzi 5-6 sati, vec drzi 2-2.5, a s integriranom grafom drzi 2.5 sata s upaljenim airportom i surfanjem ovakvim forumima, net.hr i sl (dakle, bez streaminga), mislim da, sve baterije odlaze u k****, ali nije ni da je ova dugo bila bajna od 5 sati, te se jako brzo primjeti da odlazi...