View Single Post
Staro 01.12.2010., 02:26   #1
D-I-A-B-L-O
Bannija :D
Moj komp

D-I-A-B-L-O's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Offtopic i ontopic...

Primjećujem zadnjih dana učestala lockanja tema, koja mi onako najiskrenije nisu baš u potpunosti jasna.
Konkretno radi se u AMD podforumima, gdje dragi kolega i moderator McG (predpostavljam da sam dobro napisao) locka nemilice teme i kasnije briše postove, a sve zato što se iz nekog pitanja o procesoru ili ploči u dva-tri posta skrenulo u lagani offtopic, premda su i ta dva tri posta indirektno i dalje vezana uz temu.
Dakle, imamo situaciju trenutno da imamo podforume OC, koju ploču kupiti, pa koji procesor kupiti, pa koju memoriju i blablabla, a imamo isto tako i teme konfiguracije.
Pitanje:
Ako ja sada kupujem ploču, i postavim pitanje u podforumu "koju ploču..", te se interesiram i za njene OC mogućnosti i kvalitetu regulacije napona i šta ja znam šta sve ne, nije li logično da to onda bude sve u jednom nizu, odnosno u jednom podforumu?
Zar bi bilo logičnije da pitanje o kupovini ploče postavljam u podforumu "koju ploču...", pa pitanja o OC mogućnostima iste u podforum OC, pa pitanja o nečem trećem u neki treći podforum, i tako otvaram na 100 mjesta pitanja o jednom te istom predmetu?

Nije da se ja ljutim i da mi to smeta, nego jednostavno, ne vidim smisla u tome da se sad za jednu ploču ili jedan procesor otvara tema na 100 mjesta, a koliko vidim, trenutno je to potrebno, jer čim se skrene sa kupnje ploče na njene OC mogućnosti i/ili rezultate, ili nešto treće vezano uz ploču, automatski se zaključava cijeli podforum, moderiraju i brišu postovi, i tako u nedogled.

Zar nebi onda bilo jednostavnije to sve strpat u podforum konfiguracije, i samo složit dva podforuma; Intel i AMD i zdravo doviđenja.
Na taj način bi svatko mogao doznati sve što želi odmah na jednom mjestu, a ne gledati/tipkati u deset drugih podforuma, samo zato da bi dobio informaciju o jednom komadu hardvera.

Ono zadnje što treba raditi je lockanje tema, nekužim, da li za to treba manje klikova mišem nego koliko treba za utipkati "dosta offtopica, ovo je tema o ovom a ne o onom"?

Apsolutno sam za poštivanje pravila, dapače, bez nekakvih pravila se forum ne može voditi, ali isto tako, treba gledati na to da krajnjim korisnicima foruma upotreba istog bude što jednostavnija i preglednija, a otvaranjem tema na 3 mjesta o jednoj te istoj stvari se nikome ništa ne olakšava, ni nama korisnicima, ni vama moderatorima.

Neznam, no mislim da se dosta korisnika ovog foruma osjeća poput mene, netko nešto pita, a neznaš da li bi mu odgovorio jer se bojiš da ćeš otići u OT, ili bi jednostavno prešutio. A opet, ako šutim i ništa ne pišem, u čemu je onda poanta foruma, ako ne u razmjeni informacija...

Sad će biti da kenjam bez veze, ali morao sam reći što mi je na umu.
Jednostavno, čini mi se da je pretanka granica imeđu offtopica i ontopica.

I za kraj, nemojte misliti da pokušavam šta govoriti protiv koga, niti da imam šta protiv ikoga od moderatora, vjerujem da radite svoj posao najbolje što znate, ovo je samo malo mog razmišljanja preneseno na forum.