Da ne pišem puno ponovno, evo copy/paste.
Danas mi stigao E-5, jedan od prvih u državi
Što reći o aparatu? Sve što sam očekivao plus više.
Pošto sam imao E-3 prije ovoga, znao sam što očekivati, ali aparat je puno više od onoga što se može pročitati gledajući u specifikacije.
Kvaliteta slike je vrhunska, detaljnost u pixel je nevjerojatna, boje, kontrast i cijeli izgled fotografija je vrlo trodimenzionalan.
Razlike prema E-3?
Pa, aparat je skoro identičnog oblika, no finiš je malo drugačiji - kod E-5 je grublji na dodir, LCD je fantazija, kvalitenije napravljen od onog na E-3, vrhunske oštrine i boja.
Jedna od zanimljivost je ta da je ogledalo puno brže i korištenje live viewa za slikavanje je vrlo upotrebljivo, kako zbog gotovo trenutnog odaziva na okidač, tako i do vrlo upotrebljivo CDAF fokusiranja, čak i sa objektivima koji nisu optimizirani za CDAF, dapače Live View korištenje je skoro kao kod MFT aparata.
50mm macro je sad dosta sigurniji i brži u fokusiranju nego na E-3, a količina detalja koju može razlučiti je nevjerojatna, to je oduvijek bila mana E-3 - ako bi se snimao kakav macro sa puno sitnih detalja, E-3 je to prikazivao OK, ali nikad onako kako bi mu to mogao isporučiti vrhunski objektiv.
Evo primjera:
HD video je fora, kvaliteta zvuka je odlična, no to me ne zanima pretjerano tako da se nisam puno bavio s tim.
Evo nekoliko primjera, JPEG iz aparata, samo minimalna podešavanja kontrasta kako na kojoj slici:
ISO 1600