30.11.2010., 19:13
|
|
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Citiraj:
Autor sasuke_the_king
ljudi, koje je mišljenje o sony nex 3? do sad sam imao (jos uvijek imam) fuji s5600, i mislio sam ga zamijenit sa ultrazoom ekvivalentom (tipa fuji s200exr), ali me kromatska aberacija dosta smeta, plus šta je ogroman i težak skoro kilu.
full size dslr neću, a sony nex 3 mi se sviđa. gledao sam i slične sa manjim senzorom, ali kvaliteta slike ne opravdava cijenu koja je viša od nex 3 (sa 18-55 kit objektivom).
jedino, onih par slika šta sam skinuo sa neta su mi nekako meke, mutne, nisu full oštre (iako ako usporedim slike sa nex-a sa nekakvim kompaktom od 14 MP, slike su mila majka). i sa kit objektivom je vidljiva dosta velika deformacija na rubovima, i poprilično zamućenje, a koliko sam vidio još nema alternativa, već jedino 2 kit objetkiva (16mm, i 18-55 F3.5). cijena dotičnog kompleta je i nekakav maksimum love koje bi dao za novi aparat. razmišljao sam o panasonic lx5, ali nex 3 sa 18-55 objektivom ima identičnu cijenu, tako da rađe slr nego lx5.
sve u svemu, šta mislite?
|
kod nex-a je stvar kad je postavljen na auto, onda slike ispadnu ok, al čim korisnik preuzme kontrolu slika se raspada, kolega moj ga je htio kupit pa je na kraju uzeo canon g12
edit: moj savjet ti je da ipak kupiš "pravi" dslr, navikneš se lagano na veličinu opreme
Zadnje izmijenjeno od: jed2i. 30.11.2010. u 19:24.
|
|
|