View Single Post
Staro 30.11.2010., 17:40   #10
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Upravo sam dobio doma Linksov cjenik i prelistavam samo na brzinu kad mi za oko zapne nešto. Prvo sam mislio da je Macbook Pro dok nisam bolje pogledao. HP je napravio skoro identičan laptop.
Kaže ovako: HP Pavilion dv6-3160em, 7600 kn.

Ne slažem se s ovime:
Citiraj:
li se štedi na grafici, ili se štedi na monitoru, ili je baterija u ku*cu, ili se grije ko blesav,...
1. Ako netko štedi na grafici, to je Apple, a i može jer ionako nitko laptopom ne obavlja zadatke koji bi zahtjevali jaču (osim wannabe gamera koji iz nekog razloga kupuju desktop replacemente)

2. Ako netko štedi na monitorima, to je opet Apple. Tolika razlika u cijeni, a identičan ekran s 1280x800 kao i kod svih ostalih 13.3" laptopa, i to samo glossy.

3. Baterija ima svoj vijek trajanja i kad krepa u Macbooku, skuplja je nego za običan PC i teže ju je zamijeniti.

4. A Macbook se ne grije? Itekako se grije, i osjeti se to na kućištu. Procesor se samo tako digne na 50 stupnjeva i preko. Možda samo daje dojam da je hladniji jer nema nikakvih rešetki i vent radi tiho, ali itekako se grije.

+ na sve što Apple redovito stavlja starije procesore, a nikad trenutnu generaciju i vrh ponude.

Daleko je Macbook Pro od titule "almighty" kad krene hardverska usporedba.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je online   Reply With Quote