View Single Post
Staro 30.11.2010., 14:18   #1
shoki
Premium
Moj komp

Datum registracije: Apr 2004
Postoji li PC alternativa macbook pro-u?

Dakle
Meni su macovi jako seksi, onak fensi šmensi aluminijski sa ludim ekranima i dugim trajanjem baterije.
Eh sad: postoji jedna činjenica: nitko se u PC svijetu nije potrudio složiti direktnu im alternativu! Uvijek, ali UVIJEK se na nečem štedi, uvijek se negdje reže, ********, u čem je problem?
Ili se štedi na grafici, ili se štedi na monitoru, ili je baterija u ku*cu, ili se grije ko blesav,... mislim, u čem je fakin' problem?
evo nekih od alternativa koje sam našao:
1. Dell XPS 1330 - malo star, no jođ uvijek vrlo zanimljiv. Osobno (kad bih imao para lol) bih uzeo upravo njega, refurbished preko e-baya
2. Dell Vostro 3300 - mlađi brat - vrlo zanimljiva mašinica, no slaba baterija i integrirano smeće od intel grafike
3. Asus U35JC-A1 - i3, optimus sa nv310 grafikom (slabo, al dovoljno), tanak, aluminij... AL NEMA OPTIKE. wtf
4. Asus U30Jc-A1 - sve što i gore + optika - SWEETSPOT, no toga još neće biti kod nas...
5. kajaznam... lenovo edge 13"/14"... em nema optike em se opet plaća ime...

Dakle, predlažite moguće alternative mac booku pro 13.
Uvjeti su:
- punokrvni procesor (ne low voltage sranja, da se guše pri surfanju)
- dedicirana grafička - može i entry level, al samo da je tu - novi laptopoi sa optimus sustavima izgledaju mrak
- prenosivost - 13"/14" inčni ekran, neka normalna težina
- na kraju - usplativost: apsolutno mora biti ispod maca. nemojte navoditi custom mašine od 15+k kuna (hp envy i tak...)

Ajmo razvit ovo u raspravu, imho 13" lapovi su zasebna kategorija: taman dovoljno lagani da ih se može teglit svuda sa sobom, i taman dovoljno veliki da se može i ponešto ozbiljno raditi na njima svakodnevno.

hvala i pozz
Shoki

Zadnje izmijenjeno od: nino. 30.11.2010. u 14:25. Razlog: Moze i bez uvreda, zar ne?
shoki je offline   Reply With Quote