Citiraj:
Autor Bubba
Ne bas.
Prije 10ak dana donesen je novi pravilnik koji to bitno mijenja. Bez obzira na to, prijavljeno je (do 11. 6. 2010.) nesto malo vise od 43 MW PV solara u registru OiE.
|
S tim od prije 10ak dana nisam upoznat a sta se tice registra tamo je prijavljeno sve i svasta. Koliko je meni poznato ono sto se prijavi u registar ne znaci da ce bit i izgradjeno.
Citiraj:
Nije smijesno, nego ti ne razumijes kako funkcionira sustav poticaja koji isplacuje HROTE. Uzmi fino racun za struju i pogledaj zadnju stavku na specifikaciji troskova. To je novac koji se izdvaja od potrosaca za potrebe OiE. Nije problem izgraditi "3600MW" PV solara, problem je tko ce platiti poticaj za iste...
|
Znam ja dobro sta se nalazi na racunu za struju. Slazem se da je problem tko ce isplatit te poticaje ali sam htio rec da bez poticaja nema ni gradnje stvari koji bez poticaja nisu konkuretne. Takodjer stojim pri tome da imamo kud i kamo vise suncanih sati (pogotovo Dalmacija) u odnosu na Njemacku.
Citiraj:
I opet, potpuno krivo, nemas pojma o cemu pricas. Prouci pravilnik o koristenju OiE.
|
Imam pojma o cemu pricam i znam da bi prodavao struju trebas osigurat poprilican broj uvjeta i dozvola a to je poprilicno komplicirano jer to predstavlja problem za mrezu i za ljude koji "vode" mrezu.
Citiraj:
Jak profesor, a nema pojma tko kupuje struju u Hrvatskoj...
|
Isprike, krivo sam se izrazio jer dosta puta kazem HEP, iako HROTE postoji vec nekoliko godina.
Citiraj:
Predpostavljam nova rekla-kazala prica o kojoj svi sve znaju, a ne barataju s osnovnim pojmovima... Predpostavljam da pricas o firmi Mariomont d.o.o., koja je medju prvima "knjizila" pare od PV solara, jos krajem 2007. (oko 9.5kW)?
|
Nije nikakva rekla-kazala jer profesor poznaje tog lika, a ne vjerujem da bi profesor to tek tako izmislia. Ne znam jel to ta firma (mozda i je), meni je poznato da je to neka energetska kuca na Spanskom.