View Single Post
Staro 30.11.2010., 01:48   #1098
Computer_Modder
Premium
Moj komp

Computer_Modder's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
Citiraj:
moze i neki drugi ducan osim Linksa, ovo gore se odnosilo na ASUSicu GTX460.
A u vezi onog IPa. Skuzio da je to IQ Zagria ducan. Razmislit cu jos, nekako si nisam bas mislio MSI uzeti pa ako ima koji drugi prijedlog da je u tom cijenovnom rangu i da je kartica dobra kao ta?
I glavno pitanje: kupiti sad ili cekati jos koji mjesec? Da li ce dolaziti GTX470 jeftnije, s boljim hladnjacima i sl? Nije mi problem cekati, ali ne do vjecnosti. Ako cijena padne za 200-300kn u mjesec dana, rade onda pricekam tih mjesec dana.

vidim slicnu tu MSI ADMu: http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=8810
2500kn, 1.2GB RAM, GTX 470, Twin Frozr 2 (sto god to znacilo, ali trebao bi biti dobar, tih i hladan hladnjak).
Trebam li dalje razmisljati ili je to to?
Da li bi se ikad ta grafa mogla upariti s GTX 580 u SLI npr?
I da li bi cijena u ~mjesec-dva mogla znacajno pasti za navedenu grafu? Odnosno, isplati li ju se sad kupiti.
Nikad nisam imao MSI grafu, osim MBO i laptopa koji se nisu bas proslavili, ali ajd, ak preporucate, nemam sta dalje birat!
Pa eto, da pitam - da li se to isplati? Znaci, da li je to ista grafa, samo s 256MB vise RAMa ili postoji i jos neka razlika? ADM mi je blizu, cijeli komp sam tamo kupio, a cak je i jeftnija (osim ako je u IQu za 2060KN).
I ovo se vec dulje vrijeme pitam: razlika DDR5 i GDD5?
I kolika je na kraju cijena one s IQa? Malo pise 1060kn, a malo 1520kn. Tko je tu lud :S

Citiraj:
IQ. bas i nije neki ducancic nego je postena trgovina u sklopu Micerolinea, koja ima jako dobru ponudu grafi i solidne cijene.
GTX460 se kupuju za 1500kn a ne za 2000kn. Nema razloga da ta grafa toliko kosta kad ima jednako dobrih pa i boljih za 25% manje. Ak te veseli bacit 500kn navali. Gore ti je link na grafu za 2000 ak bas oces toliko potrosit ili pogledaj neku od 6870 radeonki koje su jednako brze.
Hvala na savjetu i objasnjenju. Jos me samo zanima ovo iznad citirano.

Citiraj:
Ne moze se uparit gtx 470 sa gtx 580 u SLI. Sto ce bit za mj. ili dva ne zna nitko. Prica se o devalvaciji kune, dolar raste pa pada, AMD i NVidia imaju svoju borbu i ko zna. Recimo da sam ja tu grafu platio ispod 1900 kn prije mj, dana a danas kosta kolko kosta jer je dolar isao gore. TwinFrozrII je hladnjak koji se nalazi na toj grafi je isti kao i na gtx 460 Hawk, 6870 Tf, 5870 Light. itd..Tu grafu trebas uzet u ruke i opipat ju i pazljivo pogledat da shvatis kakva je zvijer od hladenja gore i to za samo 100kn vise od onog dreka na ref grafi. Koju god uzeo ne mozes fulat, osim ako je ne preplatis. Obicnu gtx 470 nikako, gtx 460 i 6850 oko 1500 ili manje, 6870 1900-2000 i trece nema.
I ta u ADM je ista grafa sa bezobrazno vsokom cijenom.

GDDR5 je pravilan naziv za memoriju graficke kartica a DDR5 je neciji nemar, greska itd ako se stavlja u kontekst sa grafom. Cijena je 2060kn i vise mi uopce ne djeluje privlacno. Jucer je bila 100kn jeftinija. Sve su otisle gore. Sad bas i nije najbolje vrijeme za kupovat komponente jer se blizi bozic tak da ce dosta stvari otic gore a pojeftinit ce samo neke.
OK, hvala. Idem sutra u IQ Zagria po graficku. Ako je 2060kn, pa to se stvarno isplati, mogu odma dvije uzet
Hvala sto si odgovorio na vecinu pitanja, eto nadam se samo da sutra necu ostati praznih ruku.

Zadnje izmijenjeno od: Computer_Modder. 30.11.2010. u 02:28.
Computer_Modder je offline   Reply With Quote