View Single Post
Staro 29.11.2010., 12:19   #725
jed2i
Premium
Moj komp

jed2i's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
nažalost nisam nijedan ef-s objektiv probao al ako ljudi tvrde da je tako onda valjda je, al reći da canon ima svega par objektiva koji valjaju mi je smiješna izjava, jer sam i sam probao i low cost i malo skuplje objektive

stvar kod 50 1.8 je da je plastičan i jeftin, tolko jefitn da si ga možeš priuštit svako 5 godina, da se razumijemo ja svoju opremu čuvam, od poznanika sam isprobao 50 1.8 star 4 godine koji mi izgleda kao da je nov
dosta ljudi ne čuva opremu i zato u novije vrijeme izjava o trajnosti objektiva više nije smiješna, plus zato jer se fotka u nemogućim uvjetima (kiša prašina pjesak vrućina hladnoća bla bla)
općenito što se optike tiče stara proizvodnja je bila kvalitetnija(na kraju krajeva sa skoro svime je tako), dalekozori recimo, isprobao sam ruski dalekozor jedno 25-30 godina star, mislim da čak i više i kvaliteta optike je super, al to su prošla vremena

i da se malo vratim na temu, naručio sam torbu od tamraca, ruksak
za sad jedini ruksak koji kao podržava dslr sa gripom ili profesionalnu seriju npr 1ds
samo čekam da stigne pa javim dojmove, čini mi se ok, weather sealing itd..., ljudi na netu kažu da je kvaliteta jako dobra...
i moram uzet stativ pošto stari stativ baš i ne može nosit ovaj dslr, tj može ali onak...ne osjećam se sigurno kad postavim aparat na njega
jed2i je offline   Reply With Quote