Citiraj:
Originally posted by CatKiller
Molim ?! Pa ja sam imao pasivni hladnjak na 9600PRO i nije se UOPĆE grijalo! Kakve su to gluposti...
I ti testovi...
Ja više vjerujem prosječnom useru koji ima kartu mjesec dana i prolazi s njom sve što bi i ja, znači driveri, flashanja, neko normalno korištenje itd. ,nego rivjuveru koji dobije karticu na 2 dana i onda samo zapisuje 3D mark skorove!
|
Gluposti? Meni su gluposti to što ti govoriš tako da smo na istom.
Istina je da je real-worl usage pouzdaniji i uvjerljiviji način dobijanja dojma o nekom hardveru sa par iznimaka - ne možeš se pouzdati u objektivnost (svako svog konja najviše hvali), procjena brzine određene kartice je subjektivna i na kraju, platforma na kojoj je testirana kartica u većini slučajeva nije pouzdana (s tim mislim na to da novinari pri testiranju koriste čiste windoze na kojima nema ostataka raznoraznih revizija drivera te raznog drugog softverskog otpada). Bilo bi super isprobati karticu u kontroliranim uvjetima, u day-to-day radu mjesec dana, ali to je objektivno za mene ili bilo kojeg drugog novinara nemoguće. Na kraju opet ostaju samo testovi i kontrolirani uvjeti testiranja. Uvid u performanse se ne dobiva putem 3DMarka niti bilo kojeg drugog izoliranog testa već pomoću cijele baterije testova. Na čitatelju je rezultate testova prouči, pročita komentare i odluči da li mu neka kartica paše zavisno o tome što radi na računalu. Npr. nećeš uzeti nVidijinu karticu ako si fanatični obožavatelj Colin McRae Rallya.