View Single Post
Staro 28.11.2010., 13:28   #723
Trotter IT Co
Premium
Moj komp

Trotter IT Co's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
A gle, svaki ima svojih mana i prednosti, a trenutno mi je najveća prednost ta što s 18-180 eliminiram mijenjanje objektiva ako sam u situaciji da nakon široke fotke moram okinuti tele. Masu puta mi se već dogodilo da slikam nešto s 14-42 i upadne mi u oko nešto što se miče u daljini, a ne mogu se dovoljno približiti. A i velika je razlika između testiranog E-400 i mog E-520. Samo IS dosta pomogne.

Pošto su mi zanimljiviji motivi u prirodi, to što nema dovoljnu kvalitetu nekog detalja u pozadini mi i nije toliko jako bitno. 1800 kn, za koliko sam ga vidio jednom u oglasu, definitivno vrijedi, pogotovo s tim što 18-180 treba 45 cm za fokusiranje, dok mi 40-150 treba čak 90. Ako se slučajno nađe za te novce ili manje, neću previše razmišljati.
Stavit ću baš sad par primjera u temu s fotkama. Sreća da sam taj dan uzeo baš 40-150 sa sobom jer sam sasvim slučajno naletio na Strikomanov tulum na Zrinjevcu
Kužim te, pošto i sam imam E-520 i iste objektive kao i ti... zeznuto je to kaj se mora mjenjat stalno ovjektiv... al to smo i tražili sa DSLR-om, ponekad mislim da bi bilo bolje da sam uzeo neki bolji multi zoom, al opet... ovaj fotić obožavam... I sam sam misli uzet taj objektiv... al ne znam, čuo sam da nisu baš kvalitetni, probaj se raspitat na forumu od cameralabsa, tamo je onaj lik Gordon kaj je radio review e-520 pa možda zna jel se stvarno isplati ili ne... mislim da ne bi kupio mačka u vreći, pa požalio...
Trotter IT Co je offline   Reply With Quote