Citiraj:
Autor RaneZ
nije 5 vec sve skupa 8 ventova (3 prednji rad +2 donji rad + 1 ispuh iza + 1 ispuh gore + 1x 40mm za aquaro)
no, drzim ga na "normalu", pumpa je na 60%, svi ventovi na 40% oliti 900rpm ...
|
Taj proc bi 240-ka hladila bez ikakvih problema, a kamoli 360, a o oba skupa da ne pričamo

. Mislim, to je overkill, nabiješ duplo više radijatora i ventilatora nego što trebaš pa im smanjuješ brzinu

. Ipak bi manje buke bilo da ih nema. A i sa grafom u loop-u dosta je ti je 360 .
Citiraj:
Autor RaneZ
da,, ici ce i grafa ubrzo...a cuj, crijeva ko crijeva, iskreno, nije bilo na lageru za 16/13 vec 19/13...10/8 sam imao godinama...necu sa konja na ...
savitljiva su dosta, cak vise nego sam ocekivao... ali ovako i onako sad idu fitinzi pod 90 stupnjeva pa nece bit frke...
|
E vidiš, 10/8 ti nije magarac naspram 19/13 . Iznenadit ćeš se ... U prosjeku si dobar
pola stupnja naspram 10/8 ... što po meni nije ni blizu dovoljno za prelazak na veća crijeva koja nikako nemogu biti savitljiva kao 10/8
I onda, staviš monster crijeva pa ćeš ići ubijati flow-rate sa laktovima

. Čitao sam da je 1 lakat = 1metar crijeva . Možda su pretjerali malo , ali imao sam negdje link sa testiranjima, probat ću ga naći. Po njemu ispada da 3-4 lakta ubiju protok za 50%

. Čak i 45 stupnjeva pravi određeni gubitak. Nažalost . Izbjegavaj ih maximalno.
I meni je urednost bitna, ali nemreš imati i ovce i novce, odnosno i max performance i max urednost sa L-fittinzima.
Zapravo, ovo kod tebe će biti taman, imaš duplo više hlađenja nego što treba, pa će to kompenzirati manji flow-rate i laktove
Enivej, dobar job, pratim te da vidim šta ćeš smisliti dalje