Citiraj:
Autor Romano.Cule
Da ja tebi postavim pitanje.
Da li bi ti prije kupio recimo klimu Toshiba ili Vivax iako si procitao na netu da su im zadnje serije dobre?
|
Ako bi se osobno uvjerio da baš taj model iz te serije radi kvalitetno bi uzeo bi baš zato što nisam zadrt i podložan etiketiranju već sam otvorena pogleda i bmk što sused balkanac misli da sam budala koja nema pojma kaj valja. Kao što bi i sad kupio nove serije ASRock ploča jer znam da valjaju iako sam donedavno kategorički odbijao sve što je nosilo naziv ASRock.
Citiraj:
Autor Romano.Cule
Ili recimo LCD TV od firme Beko ili Sony,Panasonic?
|
Imam BEKO vešmašinu i iznimo sam zadovoljan tako da ako bi taj TV imao neki dobar dizajn, kvalitetan panel i normalnu cijenu uz odgovarajući support zašto ne? Po čemu bi on bio lošiji od, hipotetski govorim jer nemam pojma kaj je unutra ni kakvi su, jednog LG-a koji koristi isti panel i elektroniku?
To kaj je uvriježeno mišljenje, ti ga nazivaš tradicionalnim, da ak je nekaj bio šrot ranije da je šrot i sada je problem nas i naše kulture/mentaliteta. Kod nas vrijedi ono valja samo švabo i samo švabu kupujem jer znam da švabo valja. A kad ga pitaš dal je u zadnje vrijeme probal nekaj kaj nije švabo odgovara ne jer samo švabo valja.
I onda se toj osobi vjeruje jer ona
zna kaj valja :facepalm:
Ta analogija vrijedi za elementarne stvari tipa ako si pred 3g gurnul ruku u vatru i opeko se opeći ćeš se i nakon 3g. Kod malo kompleksnijih stvari ta analogija ne drži vodu, a neke od primjera sam naveo u ranijem postu.
Nije problem u LC-u ako brandu nego u našem mentalitetu.
Ne kažem da ću LC preporučit prije, ili da ga svrstavam uz bok, kvalitetnih primjeraka Anteca, Enera, Corsaira, nego govorimo jednostavno da se novim primjercima uzdigao iznad šrot klase kakva je MS, Codegen, JNC, i sl.
A sad, da danas-sutra MS za OEM uzme Seasonic, CWT, Enhance ili nekog igrača takvog ranga pa da složi koju dobru seriju - kupio bi je bez obzira kaj gore piše MS Industrial i što je dugo vremena bio sinonim za jeftino upakiran šrot.
No vidim da čim netko i pokuša započet pričati u pozitivnom smjeru odma ga se etiketira ko štovatelja klana tog branda što je opet problem našeg mentaliteta.
Jer kako vele da se pamet može kupit na placu, svak bi kupio svoju!