View Single Post
Staro 17.01.2005., 02:58   #54
MentalHarikiri
Premium
Moj komp

MentalHarikiri's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Citiraj:
Originally posted by MasterX
ne mješaj mi se u posao!

ma ja se slazem da nisam stigao dosta vremena provesti sa 6800LE, ali uspio sam je otkljucati, nije brza kao sto su je nahvalili na PCE highend vga testu...
caka je u tome što ti vjerojatno te pajpe koje si otključao nisu bile funkcionale...naime često pajpe koje se čine da su ok (ne bacaju smeće po ekranu) zapravo ne funkcioniraju kako spada...to se da viditi po 3Dmarku i po FPS u igrama (nema značajnog pomaka u odnosu na stock)....ovo će ti i tigman potvrditi ako se uključi u raspravu

no IMHO to otključavanje pajpi je najmanja predost te grafe :

1. samo podizanjem Vcore-a sa 1.1 na 1.2V clock GPUa ide preko 350MHz ziher ,a sa 1.4V bez većih problema probija barijeru od 400MHz

2. o ta prekrasna hynix 2.2ns memorija moraš priznati da ne postoji 9800Pro kojoj su memorijski čipovi deklarirani na 900MHz

3. istina 6x00 serija se grozno grije i da im stoc ventovi nisu neš posebno (iako je na mojoj grafi vent bio skoro pa nečujan)...no iskreno ni stock ventovi na 9800Pro sa kojima sam se ja susretao (safirke) ne uljevaju puno povjerenja....istina da je cijena third party coolera duplo veća za 6800 seriju (zalman VF700 i NV5) naspram cijene za 9800pro (AC silencer rev 3) no tko ulaže 2k KN u grafu najčešće neće imati problema izdvojiti 100KN više da bi ju dostojno ohladio

osobno...da nekom slažem konfu i da unutra ide kartica u tom cijenovnom rangu stavio bi 9800Pro ili 6600GT,ali da sebi uzimam...opet bi uzeo 6800Le jer kao stvorena za insomničare sa viškom vremena imam ju skoro dva mjeseca,a još nisam stigao istestirat i izmodati sve što želim

p.s.
drago mi je da se rasprava vratila u normalu...jer prepucavanja i vrijeđanja (bila ozbiljna ili šala) samo zagađuju forum i nikom nebudu od ikakve koristi
MentalHarikiri je offline