View Single Post
Staro 17.01.2005., 00:29   #43
Beren
PC Ekspert šerif
Moj komp

Beren's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
Citiraj:
Originally posted by Jelc
SLI generalno gledajući je izum 3DFX-a, ATI je svoj način zvao AFR (Alternate Frame Rendering Technology), to na kakav se način ista spika izvodi u današnje vrijeme je manje važno.

A-ha, prvo je bila spika da ATI pali Nvidia fore, a sad je već kaj je ATI REKAO kad je Nvidia najavila svoju inačicu SLI-ja

Osim toga-X850 XT PE je PRVA grafa koja zauzima dva utora (ako zanemarimo (HIS-ova rješenja), Nvidia se bogme dosta prije mogla pohvaliti sa tim

Meni se čini da će to biti isto onak kako je ATI izjavio za PS3-dok to zaživi na tržištu i mi ćemo imati takvu grafu.
Bit će isto i sa SLI-jem.

Meni se osobno više sviđa ideja drugih proizvođača matičnih da možeš na ploči upariti bilo koje dvije grafe.
Tako je - ziherašenje. Pusti drugog da troši paru na R&D, nadrukava developere i predstavlja nove feature. Onda dođi i napravi svoju implementaciju svega toga, popljuj konkurenciju i pokupi pare.

A kaj se tiče alternativnih tehnologija za kombiniranje moći grafičkih kartica - sve je poželjno samo nisam siguran koliko će te tehnologije zaživjeti. Živi bili pa vidjeli. Meni je SLI tak i tak samo fora...niš drugo. Ono što se meni recimo sviđa su dual-core procesori.