View Single Post
Staro 25.11.2010., 23:59   #995
karabaja
The Zappa

karabaja's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Da, čim maknem vent, užasno se pregrije i restartira XP. Kupovati poseban vent za karticu koja jedva vrijedi sto kuna se ne isplati.

Zviždi poput mlažnjaka. Strašno nešto.

Ima li neka (bolja) kartica od te za stotinjak kuna? Samo da ima tih ventilator.

Citiraj:
Autor Ivo_Strojnica Pregled postova
Ako skineš taj vent, stavi neki 80 mm ili 120 da puše po njoj, ništa posebno, nekih 600-900 rpm.
Misliš klasičan vent za kućište? Jer na ovoj kartici je vent i pasivno u komadu. skidanjem venta, skidam sve. Znači, mogu li na 'golu' karticu samo pričvrstiti jedan 80 mm vent?

UPDATE @ 1:10 AM: Nekoć davno sam investirao u sve moguće šrafcigere (aka. kacavide) i isplatilo se.

Uspio sam prije desetak minuta odšarafiti te 'mikrnoske' vijke kojima je pasivac bio spojen za kućište ventilatora. Maknuo malo govance od ventilatorića, uglavio natrag pasivac te između WLAN kartice i grafičke stavio običan 60 mm vent kućišta. Rezultat? Ok, prvo uživam u tišini u ovaj sitan sat. Preporođen sam. Drugo i najvažnije, temperatura (by Everest) je pala s prijašnjih 45 na 33 celzija. Znači ne samo da je malo gavance nepodnošljivo zujalo, nego nije ni hladilo kako treba.

Jako sam ponosan. Iako je metoda 'ugradnje' venta krajnje seljoberska... Pokušat ću ga sutra nekako bolje fiksirati.

Zadnje izmijenjeno od: karabaja. 26.11.2010. u 01:10.
karabaja je offline   Reply With Quote